Nyheter
26 juni 06:10

SM: Det händer under onsdagen

SM 2024Det är dags för dag två på Sport-SM på HImmelstalund. På agendan under dagen står bland annat T1 young rider och F1 senior.

SM: Det händer under onsdagen

Onsdagen är dag två på denna SM-vecka på Himmelstalund i Norrköping. Dagen inleds klockan 09.00 med T1 young rider där Ida Karlsson med Fylkir frá Oddsstöðum I (f -14, e Hersir frá Lambanesi, u Brák frá Oddsstöðum I) är första ekipage ut. Totalt är det 30 starter i uttagningen i T1 för young rider.

Vid 11.50-tiden är det dags för T2 för juniorerna. I den grenen är det nio starter och det är Nike Jakobsson med Hólmi frá Torfunesi (f -14, e Eðall frá Torfunesi, u Prelodía frá Torfunesi) som är först ut bland ekipagen.

Därefter är det dags för en lunchpaus – och en förmodad vätskepaus då temperaturen förväntas gå upp mot 30 grader i Norrköping under onsdagen.

Klockan 13.30 är det dags för seniorerna att ändra banan, då är det nämligen F1 som gäller. Först ut bland seniorerna är Helena Kroghen Adalsteinsdottir med Viktor från Nøddegården (f-07, e Jarl frá Miðkrika, u Viktoria fra Nøddegården). Totalt förväntas 24 ekipage starta.

Sista klassen för dagen är T2 för young rider och där är det 17 ekipage anmälda. Först ut är Tova Ivarsson med Dímon frá Laugarbökkum (f -13, e Barði frá Laugarbökkum, u Dröfn frá Höfða). T2 young rider förväntas starta runt klockan 16.15.

Startlistor och resultat hittar du i Horseday-appen

Ridsport digital

99:- i månaden