Sport
30 juni 18:04
Ridsportplus

Clara Ingmyr: ”Det betyder hur mycket som helst”

God ridningBronsmedaljören Clara Ingmyr verkade först inte förstå vad som höll på att hända när huvuddomaren Lisa Olovsson stegade fram till henne med "Feather Prize" i högsta hugg. Till publikens applåder fick hon ta emot det ärofyllda priset på Sport-SM på Himmelstalund.

Clara Ingmyr: ”Det betyder hur mycket som helst”

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Säsongen har gått uppåt för Clara Ingmyr och Fróði från Nybygget (f-16, e Oliver frá Kvistum, u Idunn från Västerboda). Med flera resultat över 7,0 har de synts allt högre upp i resultatlistorna. På Sport-SM i helgen visade de också form, när de red upp sig från b-final till bronsplats i T1-finalen. Poängen landade på 7,61.
  –  Vi har börjat att stabilisera oss. Jag har börjat landa i att tävla och framför allt har han fått vara ute och tävla och se olika banor. Framför allt tror jag att han landat i sig själv och han har börjat våga ta för sig så som han gör hemma. 

  Trodde du det här i början på säsongen?
  – Aldrig! Det har gått så upp och ner hela våren. Vi har också provat oss fram ganska mycket, vi har bytt bett, vi har bytt varv och testat oss fram, säger Clara.

  När det var dags att dela ut Feather Prize, domarnas pris för god och harmonisk ridning, stegade huvuddomaren Lisa Olovsson fram mot Clara som först inte verkade inse att domaren var på väg till henne.
  – Det betyder hur mycket som helst. Alltså det är helt, helt, helt fantastiskt, säger en rörd Clara efter prisutdelningen.

  Clara Ingmyr Frodi Från Nybygget _mal3175+ 87
  Clara Ingmyr när hon inser att Lisa Olovsson var på väg mot henne.
  Clara Ingmyr Frodi Från Nybygget _mal3241+ 88

  Varför tror du att du fick Feather Prize?
  – Jag tror det är för att jag försöker vara så samspelt och lyssna på min häst så mycket som möjligt. Vill inte han, vill inte jag. Känns han konstig, nej men då backar vi. Jag tänker väldigt mycket på hans bästa.

  På frågan om vad som hon tror är hennes styrka som ryttare lyfter hon fram att hon rider mjukt.
  –  Jag tror också att det är att jag vågar låta saker och ting ta tid. Jag är inte så stressad av mig på det sättet. För mig spelar det ingen roll att det tar tid. 

  Hur är det att rida T1-final på SM?
  – Superfräckt. Alltså jättefräckt. Nu var det inte så mycket publik. Men av den lilla publiken som var så var det superhärligt. Jag försökte att bara njuta.

  Clara Ingmyr Frodi Från Nybygget _mal3060+ 86
  Under finalen.

  Egen uppfödning

  Fróði är uppfödd av Claras mamma Monika Ingmyr.
  – Jag har tävlat hans halvsyster, efter samma stor i pass. 2022 kom vi fyra som seniorer. Han har ju varit med lite hela tiden men jag har liksom bara satsat på henne, men sen så betäckte vi henne och då blev det fullt fokus på Fróði.

  Under två år har ekipaget tränat för Caspar Logan Hegardt som uppmuntrat Clara att ta vara på hästens talang och att låta hästen visa upp sig. Hon lyfter fram Fróði.
  – Han är fantastisk på allt. Han är så arbetsvillig, han vill utvecklas och han tycker det är kul att komma ut och visa upp sig.

  Vad tänker du om framtiden?
  – Vi ska hem och träna. Sen får vi se nästa år vad som händer.

  Ridsport digital

  99:- i månaden