Nyheter
15 mars 06:10
Ridsportplus

De föreslås till SIF:s styrelse

FörbundDet börjar nämna sig Riksmöte, och i år det dags för fler val in i styrelsen. Det finns flera som kandiderar för omval, men också några som kandiderar för nyval.

De föreslås till SIF:s styrelse
Det närmar sig Svenska Islandshästförbundets riksmöte. Foto: Istock

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Svenska Islandshästförbundet håller sitt Riksmöte 7 april i Uppsala. På agendan står bland annat val till styrelsen. Ordförande Ingemar Tapper har ett år kvar på sin post, men det är dags för val av vice ordförande.

  Där står Anne Fornstedt som valberedningens förslag att ta över efter nuvarande Jenny Mandal. Anne Fornstedt är en välkänd profil inom islandshästsporten med erfarenhet både som landslagsryttare, uppfödare och som FEIF-domare.

  Som ledamot i tävlingen står Jan Berntsson nominerad från valberedningen. Tidigare Peter Stålhammar avgick i höstas av personliga skäl och därför är det nyval på den platsen. Jan Berntsson har varit landslagsryttare och red länge sin egenuppfödda Embla från Smedjegården (f-99, e Jór frá Kjartansstödum, u Úlpa frá Árbakka) som han red VM tillsammans med 2009.

  Dessutom föreslås Niclas Dahlqvist som SIF Avels representant i SIF: styrelse.

  Flera omval ska göras Kristina Johansson ställer upp för omval som controller och Cathrin Sandberg ställer upp för omval som ledamot.

  Ledamöterna Ida Nemeth, Johan Andersson och Sabina Anderberg kvarstår fram till 2025.

  Nytt namn på förslag till SIF Avel

  Även till SIF Avels styrelse föreslås ett nytt namn, då Peter Stålhammar avgått. Där är det Ella Brolin som är föreslagen. Ella Brolin driver Snäcksjön Islandhästar.

  Ordförande Niclas Dahlqvist ställer upp för omval för ytterligare två år. Även ledamöterna Jökull Gudmundsson och Maria Vemdal ställer upp för omval.

  Ledamöterna Elsa Mandal Hreggvidsdottir, Juliane Klink och Mariell Johansson har ytterligare ett år kvar på sina uppdrag.

  Ridsport digital

  99:- i månaden