Nyheter
10 januari 17:25

Emmi Svärd – Ny bloggare hos Ridsport

NytillskottEmmi Svärd drev under många år en stor och uppskattad islandshästblogg. Nu kliver hon in och blir en av Ridsports bloggare. I sina blogginlägg kommer hon dela med sig om allt mellan himmel och jord gällande hästar.

Emmi Svärd – Ny bloggare hos Ridsport
Emmi Svärd sällar sig till Ridsports bloggskara. Foto: Privat

Emmi Svärd blir en av Ridsports bloggare. 29-åringen bor i Skåne och är just nu föräldraledig.

Vad kommer läsarna att få läsa om i bloggen?
– De kommer att få följa min vardag med hästarna enkelt förklarat. Allt från hur jag rider och tränar mina olika hästar, både i skog och på ridbana till hur jag tänker kring hästträning och min roll som ryttare. Förhoppningsvis blir det även lite mer tävlingsprat också framöver då jag hoppas att jag snart är tillbaka och tävlar mer aktivt igen. Det har ju varit lite lägre aktivitet på den fronten nu eftersom jag är lite ”mittemellan” hästar,  några är lite gamla att tävlas så mycket och några lite unga/inte där än. Jag försöker även tipsa om saker jag tycker är bra som till exempel ridövningar, produkter med mera,  så det blir helt enkelt en blandning av det mesta som rör mig och mina hästar och sånt jag funderar på! 

Img_0213
Emmi Svärd Foto: privat

Kan du berätta lite mer om din hästbakgrund?
– Jag började rida som barn men minns faktiskt inte exakt när. Jag gick då på ridskola (islandshäst) samt fick låna grannens ”barnhäst” när deras dotter hade gått vidare till andra hästar och vi inte hade någon passade häst hemma, för det var inte på tal om att köpa en sådan häst till mig. Sen började jag rida mer aktivt runt 10-års åldern när jag fick min första egna häst. Vilket då var den 6-åriga ganska nyinridna Demba. Hon var på den tiden gudasnäll och inte i närheten av det hetsiga passhäst hon är idag trots sina nu 24 år. Vi lärde oss och utvecklades tillsammans och efter några år kom Rima in i bilden, hon hade precis fått föl och innan dess var hon nyligen inriden, egentligen var hon alldeles för svår för mig och min då ganska begränsade erfarenhet. Hon lärt mig så oerhört mycket och det är jag tacksam för idag, vi har bland annat tagit SM-guld i GDT, Brons i GDY och även brons i V1YR. Men ganska snabbt efter jag gick upp som senior blev Rima sjuk och därför har vi inte tävlat så mycket mer än några GK-SM innan hon blev dålig, men det kan man läsa mer om i bloggen sen. Det är egentligen dessa två hästar som format mig som ryttare och min ridning, jag fick ju helt enkelt rida på det som fanns ”hemma” och har inte haft möjligheten att byta häst utan jag har jobbat vidare med dom hästarna jag haft. Efter studenten började jag jobba med hästar och först då rida många olika hästar och utveckla min kunskap ännu mer, jag arbetade både hemma på gården samt spenderade några månader i större professionella stall i Danmark. Och det är ju först nu de senaste åren jag börjat arbeta med mina lite yngre hästar, och det är ungefär där vi är nu! 

Du är inte direkt nybörjare på att blogga, kan du berätta lite mer om det?
– Rent bloggmässigt är jag ju lite av en veteran, när jag tävlade som allra mest aktivt under mina young rider-år så drev jag en blogg med egentligen samma innehåll somdet jag kommer att skriva om nu. Jag höll på i ganska många år och skrev och uppdaterade dagligen och den var faktiskt väldigt populär och jag hade många läsare. Det här var på den tiden bloggandet var väldigt stort och trendigt även inom andra kategorier. Sen vet jag faktiskt inte riktigt varför jag slutade, energin försvann kanske lite och vuxenlivet kom ikapp en, eller kan det ha varit att de flesta bloggar nog dog ut i samma veva, jag slutade läsa andras och tappade gnistan lite själv. Sen kände jag kanske nånstans att folk nog kommer tröttna, och då var de skönare att sluta själv först innan folk slutade att läsa, men jag har alltid tyckt det varit väldigt roligt att skriva och dela med mig även om jag kanske inte är den absolut bästa skribenten så sett. Jag har funderat på att göra något likande igen men inte riktigt vetat om det fanns en publik för det, och det blir inte riktigt samma grej att försöka överföra och posta det innehållet på instagram istället till exempel så då har det inte blivit av, förens nu! 

Vad hoppas du på?
– Det jag främst vill att folk ska känna när man kommer in och läser är värmen, att jag lyckas förmedla lite av min personlighet och framförallt hur mycket jag brinner för att träna och utvecklas, både när det kommer till mig själv, andra ekipage och hästar och såklart mina egna hästar, de är verkligen mina bästa vänner. 

Emmi Svärds första blogginlägg hittar du här

Ridsport digital

99:- i månaden