Sport
27 maj 06:20
Ridsportplus

Filippa Helltén: ”Han flög ut i pass”

SkåneDet är snabba passtider denna helg. Både på Romme och på Margaretehof. Filippa Helltén och Oðinn from Inchree tog hem ytterligare en passklass på Margaretehof Special under söndagen.

Filippa Helltén: ”Han flög ut i pass”

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Under lördagen vann de P1 på tiden 21,47 sekunder. Under söndagen tog ekipaget segern i speedpass med tiden 7,45 sekunder.
  – Det känns skitkul. Jag vet ju att han har snabba tider i sig. Men vi har haft väldigt mycket problem med våra starter speciellt i 250 meter och det tar ju tid. Nu fick vi en riktigt bra start. Så det är jävligt kul att se vilka tider som finns i hästen när man får till starten. Det var sjukt kul, säger Filippa Helltén efteråt.

  När boxarna går upp, vad händer i ditt huvud då?
  – Jag brukar alltid någonstans avgöra i starten om det är värt att driva eller inte. För om han hoppar och studsar, eller han, det är väl jag som inte gör rätt från början. Om jag känner att vi inte kommer ut bra så är det ingen mening för mig att sitta och pusha honom hela vägen. Men nu kände jag att han flög ut i pass. Så jag var ”nu jävlar om jag ska driva någon gång så är det idag”. Så då drev jag. Och då gick det ju fort. Men det kände jag nog rätt snabbt.

  Hade du ridit så här förra året på VM, då hade du blivit världsmästare i P1. Vad tänker du om det?

  – Jo, det är skitcoolt. Men det som med allt med pass, det handlar om timing. Det är några i världen som kan gå under 21,50 sekunder. Det är det ju. Men det gäller att få det på rätt plats vid rätt tillfälle och det är det som är så svårt. Men det är klart att det är kul att veta att det finns i honom.

  Vad säger du om banans kondition här på Margaretehof?
  – Den var superfin. Jag tycker att den har blivit bättre och bättre. Första dagen var lite mjukare än vad han är van vid och sen har den bara, när det kommit lite regn, banorna blev hur fina som helst idag. Så idag känns det som att han var jättestabil.

  Vad står på schemat för Oðinn nu?
  – Nu ska han hem och så ska han återhämta sig lite och sen blir SM nästa tävling.

  Ridsport digital

  99:- i månaden