Nyheter
24 juni 14:56
Ridsportplus

Flicka svårt biten i ansiktet av häst

OlyckaNär Josefine Almérs dotter gick längs en vandringsled utanför Kalmar blev hon svårt biten i ansiktet av en häst. Nu vill hon se striktare regler för vilka djur som får beta intill en allmän led.

Flicka svårt biten i ansiktet av häst
Det var när flickan gick längs en vandringsled som olyckan inträffade. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Josefine Almérs 10-åriga dotter gick längs en vandringsled i Ljungbyholm söder om Kalmar med en kompis när olyckan var framme. Flickan blev biten i ansiktet av en häst och fick svåra skador.

  På sjukhuset sövdes hon ner och syddes med flera stygn i ansiktet, och trots att stygnen nu är borttagna har hon fortfarande problem med smärta och känselbortfall. Det rapporterar Sveriges Radio P4 Kalmar.

  Nu vill Josefine Almér se striktare regler för vilka djur som får beta längs vandringsleder.
  – Det borde finnas en bestämmelse för vilka djur man får ha, alltså hur de ska vara mentalt för att få vara bland människor, säger hon till P4 Kalmar.

  Hästägaren säger till Sveriges Radio att det inte inträffat något liknande tidigare, och tror inte att det skulle göra någon skillnad att hägna in leden. Kommunens friluftsutvecklare Eva-Lena Larsdotter instämmer och säger också att det alltid är ens eget ansvar när man går in i en hage, att vara försiktig kring betande djur.

  Här kan du lyssna på radioinslaget:

  Ridsport digital

  99:- i månaden