Sport
7 februari 16:15
Ridsportplus

Louise Löfgren fyller på i stallet

Ny hästLouise Löfgren hade inte planer på att köpa en häst till, men så kom ett telefonsamtal.

Louise Löfgren fyller på i stallet
Louise Löfgren med femgångshästen Týr. Foto: Sandra Nordin Johansson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  I slutet av sommaren berättade Ridsport att ryttaren Louise Löfgren sålt sin  Hástígur Rex Depillsson från Skomakarns (f -11, e Depill frá Votmúla 1, u Hilda Ósk Týrsdóttir från Stålebo) till ungdomsryttaren Saga Berggren.

  – Tanken var inte att köpa någon ny fyrgångshäst, jag hade satt ribban ganska högt efter Rex, berättar Louise Löfgren.

  Men så ringde Kristján Magnusson från CK Sporthästar.
  – Han sa att han hittat en ”Lollo-häst”, säger Louise och förklarar att hon gillar fyrgångare som har väldigt bra grundgångarter.
  – Jag gillar det här jätteövertrampet och ordentligt sväv i trav och galopp. Och det har den här hästen.

  Louise Och Aron
  Louise tillsammans med Aron. Foto: Privat

  Kristján Magnusson håller kurser i Norge och det var där valacken Aron fra Stall-Lind (f-11, e Þjarkur frá Kjarri, u Játning fra Brenno) dök upp. Aron har tävlats av norska Maren Brandsgård Skaug och ekipaget har bland annat startat norska mästerskapen. Och nu skulle Maren alltså sälja valacken.
  – Det är ingen värstinghäst, men det är en fin fyrgångshäst som gått på 6,20-6,30 i V1.

  Louise Löfgren åkte till Norge och provred strax efter nyår och sedan några veckor tillbaka står Aron hemmavid. Det betyder att Louise Löfgren har två tävlingshästar inför den kommande säsong – vilket hon välkomnar.

  Med sig från förra säsongen har hon femgångshästen Tyr från Svala Gård  (f -13, e Símon frá Efri-Rauðalæk, u Hildur från Gibraltar) som hon också äger sedan några månader tillbaka.
  – Femgång är en så skör gren, lägger du passen två meter för sent är du ute. Då tränar du 365 dagar för fem minuter på en tävling. Jag tror också jag rider bättre när jag har fler hästar att fokusera på. Man blir lugnare på något sätt och jag är övertygad om att jag rider Týr bättre när jag har en häst till att rida, konstaterar hon.

  Första tävlingen för Aron blir på Ice Horse Festival som går 4-7 april i Danmark. Då. blir det V2 för ekipaget eftersom de ännu inte är kvalade i V1, vilket krävs för att rida V1 på tävlingen.

  För Týr blir det F1 på Ice Horse Festival sen ligger fokuset på utomhussäsongen.
  – Vi har ett högt mål att rida femgång på NM, eftersom vi var i a-final på SM 2023 ser jag inte det som en omöjlighet. Men man vet aldrig, femgång är skört.

  Ridsport digital

  99:- i månaden