Sport
9 augusti 2022 21:23
Ridsportplus

NM: ”Hon kändes helt fantastisk”

NM2022De kom tvåa i T2-uttagningen för juniorer och tog en rejäl ledning i F1 för juniorer. Tekla Petersson och Vatnadis från Noastallet har visat att de är ett ekipage att räkna med.

NM: ”Hon kändes helt fantastisk”

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  – Det känns jättebra. Jag kommer inte ihåg så mycket mer än när jag kom ut från banan och då kändes det fantastiskt, säger Tekla Petersson till Ridsport efter sin femgångsstart, F1.

  Tekla Petersson och Vatnadis från Noastallet (f -15, e Vaki från Österåker, u Isold från Hestwite)  är regerande svenska mästare i grenen och vann a-finalen på SM i juli på poängen 6,50. Under dagens uttagning fick ekipaget poängen 6,63, varav 7,0 för traven av fyra domare.
  – Vi satte allting och hon kändes helt fantastisk. Hon var med mig, vi satte allting verkligen, säger Tekla Petersson som är desto mer självkritisk inför T2-uttagningen tidigare under dagen.
  – De första två momentet gick bra, släppet kunde vi gjort lite bättre, säger hon och syftar på momentet med lös tygel.

  Ekipaget fick 5,93 i sin T2-uttagning under dagen.

  Tekla Vatnadis 8

  Under sommaren har Tekla Petersson sett till att hålla hästarna igång.
  – De fick vila lite efter SM sen har vi ridit på och tränat på som vanligt. Rida ut mycket, träna lite på ovalbanan.

  På plats finns Teklas Peterssons två instruktörer: Johan Häggberg och Karin Gunnarsson.

  – Vi tränar på det vi brukar. Vi jobbar på att hålla Vidd lugn och Vatnadis positiv och få ut det lilla extra i dem. Det betyder mycket att mina tränare är plats, ibland känns det som att det räcker med deras närvaro, säger Tekla om sina tränare.

  Under onsdagen startar Tekla Petersson Vatnadis i stilpass och under torsdagen rider hon sin andra häst som hon har med till årets NM: Vídd frá Lækjamóti (f-09, e Sindri frá Leysingjastöðum II, u Lokka frá Lækjamóti). Ekipaget startar GDT.

  Ridsport digital

  99:- i månaden