Nyheter
17 mars 06:20
Ridsportplus

Ny lokalförening i Hälsingland

Ny föreningEtt par månader efter att de lämnade startgroparna planerar den nya Gaedingur islandshästförening en rad aktiviteter. "Vi vill ha en levande förening med aktiviteter som passar för alla", berättar föreningens sekreterare Helena Söderberg.

Ny lokalförening i Hälsingland
Föreningen strävar efter att anordna aktiviteter för alla. Foto: Sandra Nordin Johansson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

I takt med att islandshästarna har blivit allt mer populära i regionen initierade Ulrika Westling Nordin med hjälp av Anneli Nilsson en första träff för att få en överblick kring intresset av en ny förening med säte i södra Hälsingland.
– Det var många som pratade om att det saknades en förening här, och under mötet visades stort intresse, berättar föreningens sekreterare Helena Söderberg.

December 2022 startades Gaedingur islandshästförening, och har redan omkring 70 medlemmar. Som säte för tävlingar nyttjar den nystartade föreningen Sisso och Linnea Einarssons anläggning Stormyra Hästcenter som har är komplett med förutsättningar för både gaedingakeppni och sport. Förutom tävlingar planeras även en mängd andra aktiviteter – allt efter devisen om att ha en levande förening för alla. De har redan hunnit med sin första tävlingen, medan många fler ligger i startgroparna.
– Vi kommer arrangera bland annat utbildningar, clinics, fritidsaktiviteter utöver tävlingarna. Här kommer finns något som passar alla. 
– I skrivandes stund planeras ett hästrally, hemma hos ritt och prova på tävling. Men fler aktiviteter är på gång, avslutar Helena.

Ridsport digital

99:- i månaden