Sport
23 april 06:20
Ridsportplus

Rivstart för Nicolina Marklund och Hrímnir i ny gren

TävlingVi är vana att se Nicolina Marklund och Hrímnir frá Vatnsleysu i b-flokk. Men i helgen gjorde ekipaget sin första start i a-flokk.
– Jag bestämde mig i fredags, berättar Nicolina för Ridsport.

Rivstart för Nicolina Marklund och Hrímnir i ny gren
Nicolina Marklund med Hrímnir frá Vatnsleysu på GK-SM 2023.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Nicolina Marklund med Hrímnir frá Vatnsleysu (f-12, e Lord frá Vatnsleysu, u Heba frá Vatnsleysu) var ett av de ekipage som trotsade vädret på Marma Torp under helgen. Ekipaget, som startade NM i b-flokk 2022, gjorde sin debut i a-flokk.

  Hur kommer det sig att du startade a-flokk i helgen?
  – Det kom väl sig av att att han är femgångare och att jag har en far som dagligen tjatar på att jag inte rider pass på min femgångare. Jag bestämde mig i fredags, säger Nicolina som tillsammans med Hrimnir redan var färdigkvalad till GK-SM i B-flokk.
  – Så tänkte jag att jag får bara testa – det kan inte gå mer än åt skogen.

  På frågan om det blir a- eller b-flokk under 2024 är Nicolina inte helt färdig över vad det blir.
  – Jag har ingen aning just nu. Det var kanske inte riktigt det här resultatet jag tänkt mig på första försöket, så det var väldigt positivt. Vi hade lite strul med läggningen i passen och det var det som tog ner farten. Men han var väldigt duktig och jag är väldigt nöjd, säger hon om poängen 8,43 som 2023 räckt till en plats i b-finalen på GK-SM. Inte en dålig start i en ny gren.

  Hon berättar att det hela kanske egentligen började när hon var ute och red med en vän.
  – Det blev en liten misskommunikation och då for Hrimnir i väg i en jäkla fart i pass. Min kompis stirrade lite på mig och jag sa att ”det var inte jag”. Så han kan onekligen det här med pass, det är jag som varit lite mesig.

  Nicolina berättar att hon tävlade mycket pass när hon var yngre, men att det nu varit en paus på ett par år. Men kanske kan det bli en satsning på den femte gångarten i år.
  – Just nu saknar vi lite tempo. Men som sagt var, jag har ridit pass fem-sex gånger på honom och det är inget vi direkt tränat på.

  Hrímnir har varit i Sverige i snart fem år och ekipaget har haft en stadigt uppåtgående kurva.
  – Det finns mer att hämta. Nu blir han bara starkare och starkare så nu känns det bara som det kan komma ännu mera.

  2022 deltog du och Hrímnir på NM i b-flokk, är landslaget något du satsar på år?

  – Ja, det är klart man har sugen på att ta sig till NM men när ryttaren inte bestämt sig vad den ska rida överhuvudtaget så får man se…. Vi får passa på att ha kul tillsammans.

  Har du några fler hästar därhemma?

  – Jag har en 6-årig valack som är väldigt häftig men har en bit kvar. Men när han börjar bli redo känns det som vi kommer ha väldigt roligt tillsammans. Sen har vi några spännande unghästar efter Hrímnir varav en ska påbörjas till hösten, det är den första svenskfödd avkomman så det ska blir roligt att se vad det blir.

  Ridsport digital

  99:- i månaden