Nyheter
24 juni 15:38

SM: Väskförbud på finaldagen

Tänk på packningenPå grund av den höjda terrorhotsnivån i Sverige kommer det att råda väskförbud på söndagens finaler på veckans SM för islandshästar i Norrköping. Besökare ombeds att inte ta med sig väskor till evenemanget för att underlätta säkerhetskontroller och minimera risker.

SM: Väskförbud på finaldagen
Den som vill spana in finalen på årets SM behöver tänka till kring väskor och annat. På finaldagen råder nämligen ett begränsande väskförbud. Foto: Sandra Nordin Johansson

– För er som kommer som publik till SM vill vi informera om det begränsade väskförbud som polisen utfärdat på söndagens finaler. Detta innebär att besökande publik inte får ta med väskor som är större än 40*40*20 centimeter på området. Väskor som tas in på området kan genomsökas av funktionärer i entrén, säger SIF:s ordförande Ingemar Tapper till Ridsport Island.

Funktionärer i entrén kommer att avgöra om en väska är godkänd eller inte. Enligt SIF är det däremot tillåtet att ta med barnvagn (utan större väskor), campingstolar och paraplyer in på området.

Här kan du läsa mer om väskförbudet

Ridsport digital

99:- i månaden