Sport
10 augusti 2023 21:14
Ridsportplus

Svenska landslaget medaljlöst i P1

VMDet sista avgörande heaten i P1 gick under torsdagskvällen och precis som vanligt i pass var det spännande in i det sista när Filippa Helltén och hennes "Jimmy" länge låg på brons-tiden. Men Sverige har anledning till att sola sig lite i medaljglansen.

Joséphine Williams tog hem ett silver till Schweiz.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

De sista avgörande löpen blev gastkramande för Sverige när Filippa Helltén och Ódinn from Inchree (f-07 e Glotti frá Sveinatungu, u Mýra frá Hallkelsstadahlid) äntligen satte en tid representativ för ekipagets förmåga. Ekipaget som haft en del problem med startboxarna satte tiden 22,47 sekunder under sitt sista löp och seglade upp till bronsplacering. Men glädjen blev kort när danskan Natalie Fischer med Imnir fra Egeskov (f-09, e Gaukur frá Innri-Skeljabrekku, u Glóra frá Hofi) smällde till med tiden 22,41 sekunder och därmed tog hand om bronsmedaljen.

Silver och guld gick till det isländska landslaget i form av Daníel Gunnarsson med Eining frá Einhamri 2 (f -10, e Fróði frá Staðartungu, u Björk frá Litla-Kambi) som fick tiden 22,26 sekunder och guldtiden satte Elvar Þormarsson i med Fjalladis frá Fornusöndum (f-14, e Spuni frá Vesturkoti, u Svarta-Nótt frá Fornusöndum). Ekipaget fick tiden 22,15 sekunder.

För den svenska senioren Gudmundur Einarsson och Draumur från Tängmark (f -14, e Döggvi frá Ytri-Bægisá I, u Vidja från Tavelsjö) landade tiden på 23,27 sekunder. Ekipaget hade en del problem med uppslag i galopp under P1.  Elsa Teverud med Bíða frá Ríp (f -04, e Ísar frá Keldudal, u Þerna frá Ríp) hade några fina löp som dessvärre inte var tillräckligt snabba och deras bästa tid blev 25,19 sekunder.

För young ridern Alicia Palm och Ljúfa från Ekeholm (f -15, e Mökkvi från Åleby, u Ástsæl från Majbacka) var klassen i uppförsbacke men i sista löpet satte hon tiden 24,51 sekunder vilket gav ekipaget plats nio.

Men Sverige kan glädja sig lite, svenska Joséphine Williams med Lér frá Valhöll (f-13, e Spuni frá Vesturkoti, u Embla frá Valhöll) som rider för Schweiz tog silver i young rider-klassen med tiden 23,20 sekunder.

Vann guldet för young rider gjorde danska Freja Løvgreen Gandrup tillsammans med Fjölvi fra Hedegaard (f-07, e Geisli frá Reykjavík, u Náttfreyja fra Hedegaard) som red på tiden 22,71 sekunder. Bronset i YR-klassen gick till ytterligare ett ekipage från Schweiz: Dario Julita med Rökkvi vom Schnorrenberg (f-08, e Farsæll von der Elschenau, u Fjalladís vom Schnorrenberg) med tiden 23,47 sekunder.