Sport
2 mars 08:22
Ridsportplus

Varmt mottagande av Margaretehof Special

Tävlingsåret 2024När registreringen öppnade till den nya stora tävlingen Margaretehof Special under fredagen så dundrade det till och en kort stund låg plattformen Sporti nere. Nu är tävlingen nästintill redan fulltecknad.
– Vi är helt chockade och såklart överlyckliga, säger en av eldsjälarna bakom arrangemanget.

Varmt mottagande av Margaretehof Special
Fina priser är utlovade.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Under fredagskvällen öppnade anmälan till den nya stora tävlingen Margaretehof och snabbt var närmare 150 ekipage anmälda. Under lördagsmorgonen var tävlingen nästintill full med över 200 ekipage anmälda.
  – Vi är helt chockade och såklart överlyckliga att vår tanke kring en tävling för alla också var det som ryttare tydligen längtat efter, säger Sabina Svärd, som är en av eldsjälarna bakom tävlingen.
  – Såklart hade vi en förhoppning att det skulle vara ett stort intresse men såhär hade vi inte vågat drömma om.

  Sabina Svärd
  Sabina Svärd. Foto: Privat

  Margaretehof Special arrangeras av Áfram Islandshästförening och Ófeigur Islandshästförening. Arrangörerna hoppas på en riktig hästfest och utöver tävlingarna kommer det anordnas avelsbedömning, marknadsgata, föreläsningar och annat smått och gott. I tävlingsklasserna kommer alltifrån maskeradtölt till barnklasser till T1 att stå på schemat.
  – Vi tror att folk längtat efter en stor tävling med finaler men också en hästfest, en mötesplats där folk träffas och umgås. Det ska inte bara vara tävlandet i fokus utan en riktig ”hästival” under fem dagar.

  För den som inte satt redo under fredagskvällen finns, i skrivande stund, några chanser till att starta på tävlingen.
  – Vi kommer såklart försöka få in så många som möjligt från väntelistorna i de klasser som är fulla. Det finns fortfarande plats i T8 och V5 där fantastiska priser utlovas. Det är så viktigt att ryttare på alla nivåer är med och inspireras av varandra. Vi har ingen tradition här i Sverige att ha de lättaste klasserna på samma tävling som världseliten. Så vi hoppas på helt fulla lättklasser! Vi är ett stort gäng som stöttar kring hur det går till att tävla. Alla är välkomna, avslutar Sabina Svärd.

  Ridsport digital

  99:- i månaden