Nyheter
28 maj 2023 06:10

Hästveterinär utsedd till Årets företagare: ”Jätteöverraskad”

UtmärkelseAnne Haglund driver Saxtorps hästklinik utanför Landskrona och tar emot 3 000 hästar om året. Nu har hon prisats för sitt företagande.

Hästveterinär utsedd till Årets företagare: ”Jätteöverraskad”
Anne Haglund tog veterinärexamen 1990 och innehar specialistkompetens i hästens sjukdomar. Hon driver Saxtorps Hästklinik utanför Landskrona. Foto: privat

Det är Helsingborgs Dagblad som berättar om utmärkelsen.

Hästveterinären Anne Haglund har sedan 2007 drivit en egen klinik, Saxtorps hästklinik, och nu har hon alltså utsetts till Årets företagare i Landskrona.
– Jag blev jätteöverraskad, har ingen aning om vilka kriterier som gäller, men visst är det kul att bli uppmärksammad, säger hon till tidningen.

Hästkliniken i Saxtorp har fyra medarbetare utöver Anne Haglund, bland annat ytterligare en veterinär.
– Vi är bra på att ge ett helhetsperspektiv. Vi kallar det hästvälfärd, vill att hästar ska må bra utifrån deras förutsättningar, säger Anne Haglund till Helsingborgs Dagblad.

Juryns motivering: ”Patienterna är framförallt sport-och travhästar och det ges alltid personlig, högkvalitativ vård med helhetssyn och hög servicenivå….Saxtorps hästklinik tror på kunskap och utveckling och satsar därför även på utbildning och kursverksamhet för hästägare, veterinärer och andra yrkesgrupper inom hästbranschen”.

Priset delades ut i torsdags i samband med Företagarnas middag på Erikstorp.

Ridsport digital

99:- i månaden