Nyheter
19 oktober 2023 17:26
Ridsportplus

Återigen dags för Lev Rosa

OktoberVälgörenhetstävlingen Lev Rosa har samlat in drygt en halv miljon kronor sedan starten 2017. I helgen är det återigen dags för tävlingen, som för andra året går på Flyinge.

Återigen dags för Lev Rosa
Foto: Lev Rosa

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  – Både jag och Linnea har nära vänner och familj som kämpat mot cancer, och jag väntar själv på att operera bort två cystor i min mage, så vi har båda erfarenhet av sjukdomen på nära håll. Jag tror det har ökat vår motivation ytterligare och vår förståelse varför Lev Rosa är så otroligt viktig. Framför allt när det kommer till barn. Som vuxen kan du kanske hantera det på ett sätt som barn inte kan. Därför behövs hjälpen lite extra där.

  Det säger Johanna Wingstrand i ett pressmeddelande. Tillsammans med Linnea Brofeldt står hon bakom tävlingen som genom starten 2007 samlat ihop över 500 000 kronor till olika cancerorganisationer.
  – Genom åren har vi insett hur stor betydelse gemenskapen kring Lev Rosa har. Vi har alltid vara noga med att tävlingen ska vara öppen för alla, och med att betona att detta är något vi gör tillsammans, skriver de i pressmeddelandet där de också berättar att de tillsammans med Barncancerfonden bjuder in cancerdrabbade familjer.
  – Vi vill att de ska få uppleva känslan som tävlingen skapar. De kommer få uppleva tävlingen, show och vi anordnar även ponnyridning med min gamla tävlingshäst. Vi är så otroligt glada över att kunna sprida vår gemenskap och glädje även till dom, säger Johanna.

  Drygt 120 ekipage ska komma till start och det är inget inträde för publiken, istället finns möjlighet att swisha valfri summa som oavkortat går till Barncancerfonden.
  – Inget bidrag är för litet, så kom till Flyinge så skapar vi tillsammans den största och bästa Lev Rosa hittills, säger arrangören i pressmeddelandet.

  Ridsport digital

  99:- i månaden