Sport
20 maj 06:23
Ridsportplus

Barnklasser till avelsbedömning – allt du behöver veta inför veckan

Händer i veckanDet blir en intensiv vecka i islandshäst-Sverige denna vecka. Kanske är det den hetaste veckan under året, näst efter de stora mästerskapen förstås.

Barnklasser till avelsbedömning – allt du behöver veta inför veckan
Náttfaradis från Raudhetta är anmäld till avelsbedömningen på Romme. Foto: Lars Jansson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Det blir en vecka med ett intensivt schema. Först ut, med start under måndagen, är det avelsbedömning på Romme travbana, strax utanför Borlänge.

  Till bedömningen, som är den första i Sverige i år, är 59 hästar anmälda och bland dessa finns bland annat Súperstjarna från Knutshyttan (f -17, e Oliver frá Kvistum, u Tilviljun från Knutshyttan), Sær frá Ysta-Gerði (f-14 e Gangster frá Árgerði u Bára frá Hvoli), Höfðingi från Kejsarängen (f–19, e Hróður från Gröna Gången, u Fjöður frá Enni) och Sveriges representant på VM i 5-års-klassen för ston: Náttfaradis från Raudhetta (f-18, e Dagfari frá Eylandi, u Lilja från Lindvallen).

  Rommebedömningen avslutas med den öppna bedömningen under onsdagen och därefter tar årets andra Nivå 1-tävling vid på Romme. Tävlingen börjar på torsdagen och bland ryttarna syns bland annat Anne Fornstedt, Anne-Marie Röst, Daníel Smárason, Emma Wahlstedt och Madelen Johanson.

  Mycket på agendan på Margaretehof

  Under onsdagen börjar den nyinstiftade tävlingen Margaretehof Special i Skåne. Först ut är A-flokk och GDYA. Drygt 260 ekipage är anmälda till tävlingen som erbjuder barnklasser, unghästklasser, gædingakeppni- och sportgrenar.

  Bland anmälda ryttare finns bland annat Anna Funni Jonasson, Lilian Schimmele, och Sabina Svärd.

  Utöver tävlingen så är det också föreläsningar på agendan med bland annat den flerfaldiga världsmästaren Magnús Skúlason som delar sin kunskap och sina tankar om hästvälfärd under träning och tävling. 

  I samband med tävlingen på Margaretehof är det också avelsbedömning och totalt är 27 hästar anmälda. Avelsbedömningen i Skåne pågår fredag till söndag, med den öppna bedömningen under söndagen.

  Flera andra tävlingar

  Dessutom händer mycket mer i avlånga Sverige. Bland annat har Vallfari islandhästförening sitt klubbmästerskap på Hemfosa gård och Kappi islandshästförening i Uddevalla arrangerar nivå 4-tävling.

  Ridsport digital

  99:- i månaden