Sport
23 maj 06:10
Ridsportplus

Alicia Karlsson: ”Han ställer alltid upp”

Ung ryttare– Han är min bästa vän, säger Alicia Karlsson om sin Sólgrímur. Ekipaget vann stilpassen för young rider på Margaretehof Special under onsdagskvällen.

Alicia Karlsson: ”Han ställer alltid upp”
Under prisutdelningen. Foto: Sandra Nordin Johansson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Med poängen 6,50 vann Alicia Karlsson och Sólgrímur från Stall Vitavillan (f -10, e Ísar frá Keldudal, u Grímkatla från Stall Vitavillan) stilpassen för young rider på Margaretehof Special.
  – Jag är väldigt nervös inför passen. Så jag måste träna på att låta mina nerver lugna sig och lita på honom för han ställer alltid upp. Vi har ju känt varandra jättelänge, säger Alicia Karlsson som summerar onsdagens löp:
  – Han var mycket snabbare än vad han brukar vara. Så det kändes ju jättebra. Sen så är det ju lite vi ska finslipa på. Men att få sätta två bra löp som kändes väldigt stabilt. Det känns så himla bra.

  Alicia Karlsson Solgrimur Från Vitavillan _mal1617
  Alicia Karlsson och Sólgrimur.

  Nio år ihop

  Det var för nio år sen Alicia köpte Sólgrimur, då var hon elva år gammal och Solgrímur var 6 år. Han var lite av ett projekt, ville inte fångas i hagen och var besvärlig vid skoning. Men ekipaget har jobbat ihop sig och utvecklats tillsammans.
  – Han har blivit mycket bättre än vad jag någonsin förväntade mig. Han skulle bara vara min lilla skogsmulle, säger Alicia som också berättar att Sólgrimur från början var lite rund om magen och gick mycket i grisepass.
  – Så att han bara kan krama ur det här ur sig själv nu, det är jag väldigt imponerad över. 

  Alicia Karlsson Solgrimur Från Vitavillan _mal1963
  Sólgrímur gillar kli – ritualen är en timmes kliande innan start.

  Vad är hemligheten då? Jo, att ha kul ihop tror Alicia.
  – Jag tror det har tagit oss långt och såklart med mycket hjälp längs vägen. Då utvecklas man ju. Men framförallt att vi har kul ihop och att han är min bästa vän. Jag är väldigt glad att göra det här ihop med honom. När man tror att han har nått sin gräns i utveckling så trycker han på lite till och så kommer det ut ännu mer från honom.

  Vad tänker du om resten av säsongen?
  – Jag försöker fortsätta göra stabila lopp. Sen får vi se var det tar oss. Jag ska ju åka till SM i sommar i Norrköping. Då är målet att sätta två stabila lopp och att vi ska ha kul fram till det. Så vi ska passa på att tävla lite nu när man är young rider innan man går upp i seniorklasserna. 

  Ridsport digital

  99:- i månaden