Nyheter
5 april 18:34
Ridsportplus

Beatrice von Bodungen Thelin: ”Jag har varit jättetaggad på den här säsongen”

Icehorse FestivalFyrgångsuttagningen var inte riktigt på plats men i T2-uttagningen gick det Beatrice von Bodungen Thelins väg tillsammans med valacken Hörður frá Varmadal.
– Det känns jättekul, speciellt med tanke på startfältet, säger hon till RIdsport.

Beatrice von Bodungen Thelin: ”Jag har varit jättetaggad på den här säsongen”
Inne på banan i Herning. Foto: Sandra Nordin Johansson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  – Det är så kul att komma igång igen efter en lång vinter, konstaterar Beatrice von Bodungen Thelin vid sidan av ena läktaren inne på arenan på Icehorse Festival.

  En stund tidigare stod det klart att hon tagit sig till a-final i T2 tillsammans med Hörður frá Varmadal (f-10, e Leó frá Varmadal, u Eva frá Mosfellsbæ). Det i ett startfält med rejält motstånd av ryttare som till exempel Nils-Christian Larsen, Christina Løwe Johansen och Kristian Tofte Ambo.

  V1-klassen under torsdagen hade inte riktigt samma klass.
  – Men det konstiga är att igår, känslan när jag red inne på banan var så mycket bättre igår. Men vi blev lite för safe. Men det är ju så efter vinterträning, man vet inte riktigt vad domarna tittar efter och så blir man lite hemmablind och rider på där hemma, konstaterar Beatrice som berättar att hon tog till sig av domarnas bedömning.
  – Idag gick det lite bättre, även om känslan inte var riktigt lika bra. Han kändes mycket mjukare och så igår.

  T2-uttagningen hade sina missar också berättar hon.
  – Vi fick en miss på ena långsidan i den korta tölten och jag tänkte att ”nu är det kört” men sen så löste det sig i släppet.

  Vad tänker du inför a-finalen?
  – Det känns jättekul, speciellt med tanke på startfältet. Jag hade inte förväntat mig det.

  2022 var ekipaget nere på Icehorse Festival, då som young rider-ekipage. Det är tydligt att hon uppskattar tävlingsplatsen.
  – Det är sjukt häftigt här inne för att banan är så stor inomhus. Det är många fina hästar och kul att få jämföra sig med ekipage från andra länder. Det är så tidigt på säsongen men det känns kul att komma igång igen. Jag har varit jättetaggad på den här säsongen.

  Under vintern har ridningen fått stå tillbaka lite. Beatrice studerar till fysioterapeut och skolan tar sin tid.
  – Jag har ju så mycket med skolan nu och jag har haft praktik hela dagarna. Så att jag har inte kunnat rida honom så mycket som jag har kunnat önska. Men vi fokuserar väl mer på att bygga styrka och kondition under vintern. Och inte rida så jättemycket, men att de gångerna jag har ridit har det varit viktigt att det verkligen ska vara bra och. Ja, fokuserat.

  Ridsport digital

  99:- i månaden