Sport
25 maj 06:00
Ridsportplus

”Det känns som en liten milstolpe att komma över 7,0”

MargaretehofHon red flera mästerskap i danska landslaget som ungdomsryttare. Numera bor Sofie Panduro i Sverige och fokus ligger på att ha roligt.

”Det känns som en liten milstolpe att komma över 7,0”
Sofie Panduro och Töfri. Foto: Sandra Nordin Johansson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Hon var framgångsrik ungdomsryttare och red i det danska landslaget på tre NM och två VM. Numera är Sofie Panduro medlem i både en dansk och en svensk islandshästförening. Hon bor nämligen utanför Malmö tillsammans med sin man och sin nio månader gamla son. Under Margaretehof Special tog hon sig först till b-final i T1 tillsammans med sin Töfri fra Vivildgård (f-10, e Tjörvi frá Sunnuhvoli, u Katla frá Laxárnesi), under lördagamorgonen stod det klart att hon blivit uppflyttad till a-final efter en strykning.
  – Han är en tölthäst, han går både T1 och T1, berättar Sofie.
  – Han har ganska nyligen blivit valack. Han var hingstig i hantering så han fick bli valack. Men han är superfin, hans son Jarl fra Vivildgård ligger tvåa i T1 här på Margaretehof. Och han har massa fina syskon som är i a-final i både T1 och T2. Så det är jättekul.

  Ekipaget fick poängen 7,07.
  – Jag är jättejättenöjd. Jag red lite försiktigt kan jag känna efteråt. Det är jätteskönt att komma över sjuan. Det känns som liten milstolpe att komma över 7,0.

  Sofie är född och uppvuxen i Danmark.
  – Jag har alltid velat rida. Sedan jag var två och kunde säga ”häst”, berättar Sofie som också berättar att familjen så småningom flyttade till Sverige.
  – Så hittade vi islandshästarna, och vi köpte vår första häst och det var det klassiska – vi kunde ingenting. Men det var bara fantastiskt mysigt och helt plötsligt står man där med hästgård och hästar.

  Vad tycker du om tävlingen?
  – Jag tycker det här är ett superkoncept. Det är verkligen en hästfest. Margaretehof är utan tvekan min favoritbana för att här finns allt: du har en ordentlig uppvärmningsbana, en ridbana, en plats att göra volter på gräs, en träningsoval. Jag gillar verkligen att tävla här.

  Ridsport digital

  99:- i månaden