Sport
29 juni 17:01
Ridsportplus

Direkt till a-final: ”Det var mitt mål i år och jag uppnådde det”

SM 2024De tog sig direkt till a-final i T1, Hjalti Gudmundsson och Lausn. Hjalti fick stoet på träning för två år sedan och fick sedan erbjudande om att köpa henne.

Direkt till a-final: ”Det var mitt mål i år och jag uppnådde det”

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  På poängen 7,0 tog sig Hjalti Gudmundsson och Lausn frá Skipaskaga (f -09, e Hófur frá Varmalæk, u Gáta frá Skipaskaga) direkt till a-final i T1. A-finalen väntas under söndagsförmiddagen.
  – Det känns jätteroligt faktiskt. Det var mitt mål i år och jag uppnådde det.

  – Ja, hon var i a-final här för två år sedan. Men då hade vi lite tur och det var någon strykning så jag åkte upp från b-finalen. I fjol gjorde hon en fin försäsong men fick en liten muskelskada så jag kunde inte vara med här. Så att det är klart att det blivit lite lättare träning i höst och under vintern och då har det väl som mål att få henne tillbaka där vi var. Fast lite bättre. Och det tror jag att vi är.

  Lausn kom till Hjalti i träning för cirka två år sedan. När ägaren sedan bestämde sig för att sälja stoet fick han frågan om att köpa henne.
  – Egentligen träffade jag Lausn först på Island. Mina vänner ägde henne där på Island. Där hade jag provat henne, sett henne och var väldigt förtjust i henne. Sedan åkte vår väninna i Finland, Arnella, över och köpte Lausn av dem. Därefter har jag träffat Lausn flera gånger hos Arnella.

  Vad var det du gillade hos Lausn?
  – Jag tycker att hon har härlig karaktär och en viss typ av kapacitet. Jag får en härlig känsla när jag rider henne helt enkelt. Det är kul, man blir glad.

  A-finalen i T1 för seniorer går under söndagsförmiddagen.
  –  Just när det gäller finalerna så fokuserar jag på att jag känner att jag har möjlighet. Jag vet kapaciteten i min häst och har jag möjlighet kanske att klättra någon placering då vill jag göra det. Sen det är en ny tävling. Det är som sagt, det är bara halvlek. Det är en ny tävling i finalen – så det är bara att göra sitt bästa och köra, säger Hjalti.

  Ridsport digital

  99:- i månaden