Sport
24 maj 19:00
Ridsportplus

Katie Sundin Brumpton: ”Jag är bara så otroligt lyckligt lottad”

SkåneKatie Sundin Brumpton och bröllopsgåvan Salvar kom in i slutet av startfältet i T1-klassen och red sig till topplaceringen på Margaretehof Special.

Katie Sundin Brumpton: ”Jag är bara så otroligt lyckligt lottad”
Katie Sundin Brumpton och Salvar.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Det är tufft motstånd i töltklasserna på Margaretehof Special i Skåne. Svenskbaserade Katie Sundin Brumpton och hennes Salvar frá Klukku (f -13, e Korgur frá Ingólfshvoli, u Salka frá Ingólfshvoli) kom in som ett av de sista ekipagen i klassen och red sig till topplaceringen i uttagningen med poängen 7,73 med flera 8,5 för det ökade tempot.

  När klassen avslutades låg ekipaget fortfarande i topp och tog biljett rakt in i a-final.

  När Ridsport pratar med Katie vet hon inte än att hon vunnit klassen utan det kommer som en överraskning.
  – Det var ett stabilt och fint töltprogram. Det kan låta enkelt – men det är så jävla svårt. Det är svårt att göra ett bra töltprogram utan stora missar och få den här harmonin, säger Katie.
  – Det är nu vi har börjat komma till det läget att han behöver bli stark nog att vi kan få till harmonin genom ett helt program. För han har alltid varit så jättefin stundtals men sen har han tappat balans och bärighet och styrka, analyserar hon.

  Katie Sundin Brumptin 1

  Vad tänkte du när du hörde poängen?
  – Jag är bara så otroligt lyckligt lottad att jag har chansen att ha en till häst som kan gå på sådana poäng efter min Smári från Askagården – för det är ingen självklarhet. Och vi har haft honom sedan han var tre och gjort allting själva. Vi har inte de ekonomiska möjligheterna att köpa hästar på den nivån. Så jag är otroligt tacksam att få uppleva det igen och rida på sådana poäng. För det är så otroligt häftigt.

  Till T1-uttagningen blev det ett omtag med utrustningen.
  – Jag gick tillbaka till ett rakt novabett, men jag har ridit honom lite på stång här emellan. Analysen är att när jag har ridit honom på stång så blir han lite stum. Jag tycker egentligen inte om att rida på stång. Det kan bli lite statiskt eller vad man ska säga. Så idag bestämde jag att nej, nu rider jag som vanligt och tog ett vanligt bett.

  Dessutom har även skoningen ändrats lite, med lättare material med mer svikt i. Salvar mäter 136 i mankhöjd och Katie beskriver honom som ”lika rund som han är hög”.
  – Han är väldigt charmig, väldigt snäll. Han är sjukt rolig och har oändligt med tempo och är så mjuk. Han är bara en underbar liten mini-frieser.

  Som Ridsport berättat tidigare, fick Katie Sundin Brumpton Salvar i bröllopspresent, det kan du läsa mer om här.

  Ridsport digital

  99:- i månaden