Sport
13 april 09:57
Ridsportplus

Meistaradeild: Pierre Sandsten Hoyos i vinnande laget

IslandInomhuscupen Meistaradeild på Island avslutades under fredagskvällen. Det har bjudits på överraskningar men också självklarheter. Gårdagskvällens final avslutade cupen med tölt och speedpass. Svenske Pierre Sandsten Hoyos som deltagit i cupen kan känna sig extra nöjd.

Meistaradeild: Pierre Sandsten Hoyos i vinnande laget
Team Hestvit/Árbakki vinner lagtävlingen foto: Meistaradeild

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Fredagskvällen inledes med 23 startande i töltgrenen T1, efter bara några ekipage stod det klart att det skulle bli ordentligt höga poäng. Det krävdes hela 7,97 för att ta sig till a-final och sistaplaceringen i uttagningen hade 6,77. Ekipage på ekipage gjorde bra och fina visningar och domarna hade ett stort arbete att rangordna prestationerna.

  Páll Bragi Hólmarsson och Vísir frá Kagaðarhóli (f-13, e Arður frá Brautarholti, u Ópera frá Dvergsstöðum) gick ut sist i klassen och gjorde en fantastisk uttagning med den absolut bästa tekniken i den korta tölten och där precisionen i tempoväxlingarna var på en annan nivå. Den ökade tölten var inte 100 procent balanserad men uttrycket hos hästen och profilen övertygade om att ekipaget var det bästa under kvällen. Poängen slutade på imponerande 8,33.

  I a-finalen blev det en solkar och välförtjänt vinst för Páll Bragi och Vísir med otroliga 8,83. Ekipaget var inte direkt bättre i finalen än i uttagningen men när man satta alla finalister mot varandra blev det klart att det var en klar skillnad. Andraplatsen blev delad mellan det förtippade ekipaget Árni Björn Pálsson med Kastanía frá Kvistum (f-15, e Ómur frá Kvistum, u Katla frá Skíðbakka III) och Gústaf Ásgeir Hinriksson med Assa frá Miðhúsum (f-14, e Rammi frá Búlandi, u: Gyðja frá Hólshúsum), poängen hamnade på 8,50. Efter denna klass hade nu Árni Björn klättrat på den inviduella rankingen och speedpassen skulle komma att avgöra allt.

  Meistaradeild 1 Final - 3

  Speedpassen gick rakt genom ridhuset framför publiken och tiderna var otroligt tajta, det handlade om endast två tiondelar mellan vinnaren och den som kom på en tiondenplats. Trea med tiden 5,82 blev Guðmar Þór Pétursson med Friðsemd frá Kópavogi (f-15, e Besti frá Upphafi, u Elja frá Kópavogi). Tvåa blev Gústaf Ásgeir Hinriksson med Sjóður frá Þóreyjarnúpi (f-13, e Blær frá Miðsitju, u Kolfinna frá Þóreyjarnúpi). Med tiden 5.72 kammade Árni Björn Pálsson och Ögri frá Horni I (f-13, e Flygill frá Horni I, u Þula frá Hólum) hem både vinsten i denna gren samt den inviduella rankingtävlingen, det var en stark vändning som avgjordes med otroligt små marginaler.

  Lagtävlingen vanns utan frågetecken av team Hestvit/Árbakki med 325 poäng, på en andra plats med poäng 294 finner vi Ganghestar/Margrétarhof och med ett poäng mindre på tredjeplatsen har vi team Top Reiter med 293 poäng. Det unga teamet Hestvit/Árbakki har jobbat hårt och starkt under våren , och de som bidragit till vinsten är Gústaf Ásgeir Hinriksson, svenska Pierre Sandsten Hoyos, Jóhanna Margrét Snorradóttir, Fredrica Fagerlund och Glódís Rún Sigurðardóttir.

  Ridsport digital

  99:- i månaden