Boktips
17 januari 06:15
Ridsportplus

Ny bok om mental träning för ryttare

LästipsAtt hantera inre destruktiva tankar låter bra – men hur gör man? En ny bok ger handfasta tips.

Ny bok om mental träning för ryttare
Anna Nordin har skrivit boken.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  ”Mycket av den praktiska mentala träningen går ut på att få kontroll över sina egna tankar, den inre dialogen. Enligt mig är det den allra viktigaste biten, eftersom den påverkar allt.”

  Så börjar ett av kapitlen i Anna Nordins nyutkomna bok Vinnande ridning. Det är en välskriven bok med praktiska tips och övningar, perfekt för den som lätt låter sin ”inre sabotör” styra både livet, ridningen och tävlingssituationen. Bland annat handlar det om att skilja på person och prestation och att kunna reglera anspänningsnivån. 

  Stress kan hanteras på tre olika nivåer, omgivning, kroppsligt och tankemässigt, berättar författaren. När det gäller omgivning kan stressen motverkas genom att ändra sin känslomässiga reaktion på det som orsakar stressen; till exempel om det regnar på tävlingsplatsen, välj att tänka att du presterar bättre i regn. 

  Kroppsligt går det att påverka stress genom att göra en ordentlig uppvärmning av den egna kroppen, eller göra avspänningsövning. När det handlar om tankarna är ett sätt att minska stressen att byta ut ord som ”nej” och ”inte” mot ”jag vill” och ”jag kan”. 

  Andra råd är att träna ”o-perfekt”, alltså att rida under förhållanden som kan uppstå på tävling. Och visste du att när vi spänner oss brukar vi ofta luta oss framåt?

  Fakta om boken

  Vad? Boken Vinnande ridning av Anna Nordin, ryttarcoach utbildad inom idrotts-psykologi. Hon tävlar både WE och paradressyr. 

  Pris? 469 kr.

  Var? enastaende.se

  Ridsport digital

  99:- i månaden