Nyheter
6 juli 18:50
Ridsportplus

SIF’s tidigare ordförande Jan Ljungholm har gått ur tiden

Ur tidenHan var engagerad både nationellt och lokalt inom islandshästvärlden. Svenska Islandshästförbundets tidigare ordförande Jan Ljungholm har avlidit efter en kort tids sjukdom, 68 år gammal.

SIF’s tidigare ordförande Jan Ljungholm har gått ur tiden

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  25 juni somnade Jan Ljungholm in efter en korts tids sjukdom. Det rapporterar Svenska Islandshästförbundet.

  Jan Ljungholm valdes in i SIF’s styrelse 2013 och 2015 blev han vald till ordförande, vilket han satt som till 2018.

  – Janne var klok, eftertänksam, hade alltid tid och var djupt engagerad i både de stora och de små frågorna. Han var en väldigt bra representant i FEIF-sammanhang med sitt vänliga bemötande, oavsett vem han träffade på, sammanfattar Ulrika Backan Jan Ljungholm. De satt båda i SIF’s styrelse vid samma tidpunkt.

  Både innan och efter tiden i SIF var Jan Ljungholm förtroendevald i distriktet Vesturs styrelse, där han bland annat arbetade mycket för distriktets tränings- och tävlingsanläggning i Säve, Göteborg. Dessutom var han lokaldomare. I Vestur var han en kraft att lita på och satt i styrelsen ända fram till sin bortgång. En av flera personer som Jan Ljungholm arbetade sida vid sida med under flera års tid är Elisabeth Andreasson, ordförande i Vestur.

  – Vi kämpade ihop i många år i distriktet. Janne var otroligt aktiv och engagerad i många sammanhang, berättar Elisabeth Andreasson och fortsätter kring Jans karaktärsdrag;
  – Han var nyfiken, vänlig och väldigt intresserad av islandshästen. Han hade ett ovanligt drag – han var driven men ändå aldrig för mycket. En otroligt vänlig människa som alla på något sätt tyckte om.

  Ridsport digital

  99:- i månaden