Sport
9 juni 10:41
Ridsportplus

Brittiska ryttaren samlade erfarenhet på ÖSM

ÖSM 2024Den brittiska landslagsryttaren Jemimah Adams satte ett personbästa på ÖSM under helgen. För Ridsport berättar hon varför det kommer sig att hon är på svensk mark och tävlar.

Brittiska ryttaren samlade erfarenhet på ÖSM
Foto: Daniel Sundin Brumpton

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Den senaste månaden har hon synts på svenska tävlingar. Brittiska Jemimah Adams och Skírnir frá Skipaskaga (f-09, e Gaumur frá Auðsholtshjáleigu, u Sjöfn frá Akranesi) startade på Margaretehof Special och under helgen deltog ekipaget på ÖSM i Linköping. Under söndagen red Jemimah och Skírnir a-final i T2.

  – Jag tog med mig ett par hästar för att komma och träna för Magnús Skúlason i en månad. Bara för att få lite erfarenhet av tävlingarna och det här är den sista tävlingen innan vi åker hem igen, berättar Jemimah som tidigare varit i Sverige och tävlat med en sina tidigare tävlingshästar, då på Margaretehof.

  I uttagningen i T2-red hon på poängen 7,07.
  – Ja, det är mitt bästa resultat i Europa. Så ja, jag är väldigt, väldigt nöjd med det.

  Hemma driver Jemimah verksamhet med hästar, hon håller lektioner och tränar hästar. Gården ligger i Dorset i södra England.

  Färre tävlingar

  Planen för säsongen är att starta på Brittiska mästerskapen för att förhoppningsvis senare få starta på MEM, Mitteuropeiska mästerskapen.

  Jemimah berättar att det brittiska mästerskapen är en relativt liten tävling i jämförelse vad vi är vana med i Sverige.
  – Det är väldigt annorlunda. Det här är mycket större, men det är nyttigt för oss att få erfarenhet av att möta internationella ryttare på en högre nivå.

  Framöver hoppas hon kanske kunna resa då och då till Sverige för att tävla.
  – Dels för att komma hit och få mer erfarenhet och bara träna. I Storbritannien har vi en stor tävling per år och här har jag ridit två stora tävlingar på en månad.

  Att resa ut ur Storbritannien är heller ingen självklarhet. Jemimah förklarar att sedan Brexit verkställdes 2020 har det blivit allt svårare att lämna landet för att tävla. För hennes del har det inneburit fyra veckor av förberedelser.
  – Det har blivit mycket mer pappersarbete, vi måste ta blodprov på våra hästar och valutakursen har påverkats.

  Ridsport digital

  99:- i månaden