Sport
8 juni 19:45
Ridsportplus

Cecilia Nancke: ”Jag vågar knappt drömma om det”

ÖSM 2024Cecilia Nancke berättar om känslan efter sin T2-uttagning på ÖSM – hon berättar också om varför det lutar åt att hon stryker sig från a-finalen.

Cecilia Nancke: ”Jag vågar knappt drömma om det”
Cecilia Nancke och Roði frá Garði. Foto: Sabina Svenningsson / Photohestur

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Cecilia Nancke och Roði frá Garði (f -04, e Jór frá Gýgjarhóli, u Elva frá Garði) gjorde en T2-uttagning på 7,43 och gick upp i ledning tillsammans med Anna Funni Jonasson och Garri frá Fitjum (f-05 e Farsæll frá Fitjum u Gasella frá Ketu) på ÖSM Nivå 1 i Linköping.
  – Det kändes underbart. Det kändes välförtjänt för min häst också. Han ger allt, säger Cecilia om uttagningen.

  Cecilia Nancke och Roði tog sig även till a-final och landade en andraplats i grenen på den landslagsgrundande Nivå 1-tävlingen på Romme för några veckor sen. Nu är de alltså åter klara för en a-final.
  – Min häst är 20 år gammal och det är klart att det finns en drömbild om att avsluta med att få komma med i landslaget för seniorer. Det är klart att det är en drömbild. Men jag vågar knappt drömma om det, medger Cecilia som också berättar att det lutar åt att hon faktiskt kommer att stryka sig från helgens a-final.

  Sambon Kristján Magnússon har valt att stryka sig från sina finaler.

  – Kristján har ju varit jäkligt dålig. Han är sjuk och har varit det i en och en halv vecka nu. Jag hade hoppats på att han skulle vara pigg till den här tävlingen men det har han inte hunnit bli. Så han har bestämt sig för att åka hem för att vila upp sig, berättar Cecilia som berättar att det också finns en ekvation med fem hästar, två hästsläp och två barn att ta med i helgens planering.
  – Det är också avelsvisning på Axevalla nästa helg dit vi ska med tre hästar så vi behöver vila upp oss.

  Men finalen var på Romme var viktig konstaterar hon hon eftersom man numera rider det lösa tygelmomentet i bägge varven i a-finalen i T2.
  – Men jag sparar lite på Roði och satsar mer på SM.

  Vad tycker du om det nya upplägget på T2-finalerna?
  – Jag tycker faktiskt att det är bra. Man känner att finalen är tuffare att rida för hästen. Men jag tycker att det är bra för att det är lite det den här grenen går ut på: Att du ska kunna visa att hästen kan gå på lös tygel med självbärighet. Det är väl ett extra plus om hästen kan göra det i bägge varven. Så att det tycker jag ändå är lite kul och häftigt för hästen att kunna få visa upp i båda varven om den är bra på det.

  Ridsport digital

  99:- i månaden