Nyheter
23 januari 09:37
Ridsportplus

Dáti frá Skipaskaga såld till dansk landslagsryttare

RyttarbyteDe hann starta GK-SM och bli skånska mästare i F1 2023. Nu har Mette Lund Lindberg har sålt Dáti frá Skipaskaga.

Dáti frá Skipaskaga såld till dansk landslagsryttare
Ekipaget hann starta både GK-SM och bli skånska mästare i F1 ihop. Foto: Sussie Lund Lindberg

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Mette Lund Lindberg och Dáti frá Skipaskaga (f-15, e Skaginn frá Skipaskaga, u Dama frá Neðra-Skarði) har varit ett duo sedan 2022 när hingsten köptes in tillsammans med Mettes föräldrar Sussie Lund Lindberg och Nils Lindberg.
  – Vi hade egentligen inte tänkt köpa häst men hade sålt min förra tävlingshäst Hreyfill från Skáneyland några månader tidigare och jag var ganska sugen på en ny. Dáti är förstaklass-bedömd redan som fyraåring och har väldigt bra stam så mina föräldrar såg en chans att få in en fin häst i aveln, sa Mette Lund Lindberg 2022 till Ridsport.

  Anledningen är att Mette Lund Lindberg börjat studera.
  – Jag hade inte riktigt råd att ha med mig alla tyvärr kände jag, berättar Mette för Ridsport. Hon berättar också att hon har många spännande unghästar i stallet som hon hoppas på framöver.

  Ny ryttare på Dáti blir den danska landslagsryttaren Julie Christiansen som bland annat blev världsmästare i T2 2019 och nu senaste på VM 2023 kom hon på en fjärdeplats i a-finalen i samma gren.
  – Det ska bli spännande att se vad Julie och Dáti kan göra tillsammans, säger Mette Lund Lindberg.

  Ridsport digital

  99:- i månaden