Sport
3 maj 06:04
Ridsportplus

Dubbel världsmästare till Sverige

NyförvärvSedan VM i Nederländerna har hästarna från det isländska laget sålts och spridits runt om i Europa. Nu står det klart att en av hästarna hamnar i Sverige.

Dubbel världsmästare till Sverige
På VM. Foto: Lars Jansson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Den regerande världsmästarhästen i fyrgång samt i fyrgångskombination i YR-klasserna Frár frá Sandhól (f-11, e Loki frá Selfossi, u Freyja frá Hafnarfirði) har sedan VM 2023 varit stationerad hos den norska landslagsryttaren Nils-Christian Larsen i Danmark. Frár har stått i träning och bara väntat på ett nytt hem.

  Under VM reds Frár frá Sandhól av isländska Jón Ársæll Bergmann och ekipaget tog hem VM-guldet i V1 för young rider på 7,50.

  Tempimageir0g4s
  Frár frá Sandhól foto: Maria Henningsson

  Paret Maria Henningsson och Washington Meneses de Oliveira har under flera år satsat stort på både gårdsköp utanför Lund och ett stall med otroligt fina hästar. Och nu gör paret alltså ännu ett nyförvärv i form av ovan nämnda Frár. Planen är att Frár ska bli Marias nya tävlingshäst och träningskamrat.

  – Frár är en helt otrolig häst med fyra extremt fina gångarter och ett lynne som är guld värt. Så mjuk och följsam, totalt cool och en fantastisk läromästare. Vi klickade direkt och det kändes ”som hemma” att sitta på hans rygg. En sån här chans får man bara en gång i livet, säger Maria och fortsätter:
  – För mig är det väldigt viktigt att jag kan känna mig 100 procent trygg när jag rider en häst, och det kände jag med Frár. Ingen stress, ingen spändhet, bara helt med mig och vi förstod varandra på ett väldigt fint sätt. Det kändes som att dansa fram.

  Ridsport digital

  99:- i månaden