Sport
6 juni 20:49
Ridsportplus

”Han har väldigt stark gångartskvalitet”

Nivå 1Under torsdagen reds även b-finaler på Nivå 1-tävlingen på Stenholmen. Eyvindur Mandal och Heimir från Solhäll vann b-finalen i B-flokk.

”Han har väldigt stark gångartskvalitet”

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Nivå 1-tävlingen på Stenholmen pågår för fullt. Under torsdagen reds även b-finaler i B-flokk, A-flokk pch GDYA.

  I b-finalen i B-flokk stod Eyvindur Mandal och Heimir från Solhäll (f -16, e Vaki från Österåker, u Hekla från Karlsro) till sist som segrare vilket öppnade upp möjligheten att rida final på fredagen. Ekipaget vann på 8,55 i en stundtals väldigt jämn b-final.
  – Det kändes jättekul. Det var en kul final att rida, konstaterade Eyvindur efteråt.

  Det är Sofie Fältsjös (Eyvindurs sambo reds. anm) pappa äger Heimir.
  – Jag får äga svansen, säger Eyvindur skämtsamt och berättar att hästen varit i deras ägo sedan den var 4 år.
  – Det har varit ett kul projekt att ha honom kvar, tävla och se vart vi kommer. Vi har ridit både fyrgång, femgång och tölt. Och nu provar vi lite B-flokk. Vi får se var vi passar bäst.

  Eivundur Mandal Heimir Från Solhäll _mal9455
  Under B-finalen.

  Det har inte varit bråttom förklarar Eyvindur. Heimir är 8 år i år och mycket har handlat om att få hästen stark och att bygga rutin.
  – De här finalmomenten i B-flokk passar honom superbra. Det är hans favoritgångarter. Han har väldigt stark gångartskvalitet, han har otroligt stark takt i alla gångarter. Sen har han en hög utstrålning, det tror jag är en fördel i en sån här final. Att han syns med sin ljusa man och svans. Gångartmässigt är han väldigt okomplicerad men samtidigt ska alla moment falla på plats på en tävling.

  Eivundur Mandal Heimir Från Solhäll _mal9560

  Fjärdeplats i stilpass

  Med sig till Nivå 1-tävlingen har Eyvindur också passhästen Úrval från Olsbacken (f-07, e Mökkur frá Varmalæk, u Dimma från Ekhaga). Ekipaget tog sig till en fjärdeplats under torsdagens stillpass.
  – Det är egentligen bara kul att ha en passhäst. Om man har en bra dag så kan man vara med på de här Nivå 1-tävlingarna och synas i resultatlistorna.

  Det är också nyttigt att ha en passhäst, menar Eyvindur.
  –  Det är nyttigt att att variera sig och att ha en bra passhäst hjälper även det andra tänker jag. Sen är det jäkligt kul att rida pass.

  Vad får vi se dig på för hästar om fem år?
  – Vi har en hel hög med hästar hemma som man ska hinna träna. Men om fem år ser man förhoppningsvis oss på några från Mosegården. För det börjar komma några stycken nu, våra första uppfödningar.

  De vann de andra b-finalerna

  B-finalen i A-flokk vann Katie Sundin Brumpton med Kolka från Fögruhlíð (f -16, e Máni frá Hvoli, u Blíða fra Fögruhlíð) som red på 8,47. I GDYA var det Hilma Pettersson med Sága från Dahlgården (f -07, e Metingur frá Vestri-Leirárgörðum, u Brynja frá Glæsibæ) som vann b-finalen, ekipaget fick 8,30.

  Ridsport digital

  99:- i månaden