Nyheter
6 mars 11:37
Ridsportplus

Hästklinik i norr räddas – lättnad för hästägare

GlädjebeskedHästägare i norr kan nu glädja sig över nyheten att hästkliniken i Boden kan drivas vidare trots allt. Tidigare gick man ut med att verksamheten skulle läggas ned, men nu kommer nya besked. 

Hästklinik i norr räddas – lättnad för hästägare
Hästkliniken i Norr kan hålla öppet trots allt. Foto: Sandra Nordin Johansson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  I december meddelade Hästkliniken i Norr att man skulle stänga veterinärstationen i Boden, i Norrbottens län, på grund av dålig lönsamhet. Beskedet var då att verksamheten skulle avvecklas helt från och med den 1 maj 2024. Kliniken har drivit sin verksamhet sedan 2016 där de erbjudit bland annat hältutredning, vaccination, tandkoll, provtagning, operation och rehabilitering. 

  Nu rapporterar Norrbottens Kuriren att verksamheten har räddats och kan drivas vidare tack vare nya ägare, Monica Lierud och chefsveterinär Jantien Van Haaften. 

  – Vi fortsätter deras verksamhet som de har i dag, men inte deras fulla verksamhet. De har haft operationer men det har inte vi, absolut inte i början i alla fall, sen får vi se hur det utvecklas, säger Monica Lierud till tidningen. 

  De nya ägarna hoppas kunna driva kliniken på ett lönsamt vis.
  – Vi vet att vi har ett ganska stort kundunderlag. Sen är det så, de har haft många som jobbar, lönekostnaderna är det som kostar mycket. Det är därför som vi skalar ner och kör bara på dels en veterinär för att se vad vi får för kostnadstäckning, säger Monica och berättar att de har mött positiva hejarop från lättade hästägare i de närliggande länen.

  Ridsport digital

  99:- i månaden