Nyheter
22 augusti 2023 15:22
Ridsportplus

Isländskt horsetech-företag ska utveckla LH Kappi

HorsetechLH Kappi är en älskad kamrat för tävlingsintresserade islandshästentusiaster. Nu ser det ut som det kan komma att bli stora förändringar gällande appen.

Isländskt horsetech-företag ska utveckla LH Kappi
Foto: Sandra Nordin Johansson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  LH Kappi har länge varit den officiella appen för Sportfengur. Nu kommer den isländska horsetech-gruppen Horseday att ta över utvecklingen av LH Kappi. Det bekräftar Oddur Ólafsson, VD på Horseday.
  – Vi kommer att ta över vidareutvecklingen av LH Kappi. Det sker i samarbete med Landssamband hestamannafélaga och Sportfengur, så vi har inte köpt LH Kappi-appen utan kommer att arbeta med dem för att göra gränssnittet, användarupplevelsen och allt kring tävlingarna mer användarvänligt, säger han.

  På frågan om LH Kappi kommer att förbli en separat app eller kommer att integreras i Horseday får Ridsport svaret:
  – Vi kommer att integrera liknande funktionalitet som användarna har haft i LH Kappi fram till nu in i HorseDay. Tävlingsdelen av HorseDay kommer att vara en del av den sociala aspekten av appen. Vi planerar att göra upplevelsen av att följa en tävling ännu roligare med ett bra användargränssnitt och nya uppdaterade funktioner som vi kommer att tillkännage snart.

  Appen Horseday uppger att de i dagsläget har drygt 12 000 användare och de hoppas att integrationen med Sportfengur och Worldfengur ska få antalet användare att öka ytterligare.
  – Det finns oändliga möjligheter. Vi uppdaterar vår app nästan varannan vecka, optimerar nuvarande funktioner och introducerar nya funktioner, säger Oddur Ólafsson.

  Oddur Ólafsson berättar att företaget utöver utvecklingen av LH Kappi har flera spännande projekt på gång. Bland annat hoppas de kunna utveckla sin app så den går att följa i användarens smartwatch dessutom utvecklar de just nu en säkerhetsfunktion.
  – Det är en säkerhetsfunktion som vi kallar Riding Buddy. HorseDay-användare kan snart välja om de vill att deras vänner eller familj ska få en notifikation när användaren ger sig ut på en ridtur och också när de återvänder till stallet.

  Ridsport digital

  99:- i månaden