Nyheter
29 februari 12:20
Ridsportplus

Mattias förlorade en islandshäst i branden i Brösarp: ”Skrek rakt ut”

TragediUnder tisdagseftermiddagen brann ett stall i skånska Brösarp ned till grunden. I stallet fanns en häst som dog i lågorna.
- Det är väldigt svårt att ta in, man tror inte att det ska drabba en själv, säger en skakad Mattias Delltorp.

Mattias förlorade en islandshäst i branden i Brösarp: ”Skrek rakt ut”
Stallet var redan övertänt när räddningstjänsten kom till platsen Varken byggnaden eller hästen gick att rädda. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Det var ett samtal till Mattias Delltorps sambo från en granne som uppmärksammade att det rök från gården vid 14-tiden på tisdagseftermiddagen. Räddningstjänsten larmades till platsen och var redan på plats när Mattias hastat hem.

  – Jag skrek rakt ut. Jag blev både chockad och jätteledsen, man kan inte förstå. Jag blev helt tom. Det första jag tänkte på var hästen i stallet, berättar Mattias som syftar på den islandshäst som stod i stallet och brann inne.
  – Det är ofattbart och så sorgligt att förlora en häst så, det är det värsta i det här.

  På gården finns halvblod som samtliga var ute i hagarna och klarade sig. Islandshästen som stod i stallet tillhörde Mattias sambo, som även fött upp hästen.

  Stor uppslutning

  När Mattias kom hem och såg det övertända stallet hade taket redan rasat in. Räddningstjänsten lät den övertända byggnaden brinna ned och fokus hamnade istället på att begränsa spridningen för att rädda närliggande byggnader.

  Närmare två dygn efter branden tampas Mattias med att förstå och acceptera vad som har hänt. Uppslutningen har varit stor, både inom det egna nätverket men även främlingar har erbjudit hjälp i den mån som går. Erbjudanden har kommit om allt från stallplatser till utrustning.

  – Där blir man så rörd, det är helt fantastiskt vad folk är snälla och omtänksamma i denna stund. Det blir man tacksam för. Och inte minst grannarna som uppmärksammade branden, tack gode gud att de såg det.

  Ridsport digital

  99:- i månaden