Sport
27 februari 16:30
Ridsportplus

Nya funktioner när LH Kappi får ny kostym

TävlingTävlingsresultatappen LH Kappi har fått sig ett ansiktslyft – och ny adress. Nu finns nämligen appen integrerad i islandshästappen Horseday.
– Det ger islandshästgemenskapen ett helt nytt och bättre sätt att hålla sig uppdaterad om tävlingar, säger Oddur Ólafsson, vd på Horseday.

Nya funktioner när LH Kappi får ny kostym
Foto: Sandra Nordin Johansson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  I augusti berättade Ridsport att isländska horsetech-företaget Horseday tagit på sig att utveckla resultatappen LH Kappi som är kopplad till tävlingssystemet Sportfengur. Nu är LH Kappi införlivat i appen Horseday och redo att användas, det berättar Oddur Ólafsson, VD på Horseday.

  Han berättar att det också finns flera nyheter.
  – Till exempel kan användarna följa varje disciplin eller evenemang och få ett meddelande när nya resultat har kommit in, programmet har uppdaterats eller deltagarna har uppdaterats. HorseDay ger islandshästfolket ett nytt och bättre sätt att hålla sig uppdaterade om tävlingar både live och efter att tävlingen har hållits. Användare kan bläddra bland alla gamla tävlingsresultat som registrerats i SportFengur, som filtreras ner till varje disciplin och sen visas i en lättförståelig graf.

  Nytt och gammal

  För den som uppskattar LH Kappi finns alla funktioner kvar, men de har integrerats i ett gränssnitt som ska vara lätt att använda. Dessutom har flera efterlängtade tillägg kommit till, som till exempel vilket färg på armbindeln ryttarna har.
  – Samtidigt introducerar vi ett helt nytt sätt att följa evenemang och hålla sig uppdaterad. Användare kan komma åt registreringslänkar för varje evenemang från appen, se grafiskt hur tävlingsframstegen har gått för specifika hästar och mycket mer, säger Oddur Ólafsson som tror att användarna nu får en förbättrad möjlighet att hålla sig informerad om tävlingar, både i realtid och efter avslutad tävling.

  Utöver integrationen mot Sportfengur finns även en koppling till den internationella databasen Worldfengur.
  – På hästprofiler i HorseDay har all grundläggande information från WorldFengur samlats, tillsammans med resultat från avelsvisningar, tävlingar, bilder som har laddats upp och annan information som användarna vill visa på sina hästars profiler. Allt klickbart och perfekt för bläddring.

  Den äldre LH Kappi-appen finns än så länge kvar och fungerar. Reds anm.

  Ridsport digital

  99:- i månaden