Nyheter
28 mars 06:10
Ridsportplus

Skåneföreningarna bildar nytt distrikt

FöreningslivDe skånska islandshästföreningarna har sammanstrålat och bildat distrikt. Ett steg för att fortsätta utveckla samarbetet kring bland annat utbildning och tävling.

Skåneföreningarna bildar nytt distrikt
Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Som ett resultat av samarbete och initiativtagande från islandshästföreningar i regionen är nu Skåne islandshästförbund bildat. Distriktet kommer att verka för utbildning, tävlingsverksamhet med mera.
  – Det var under våren 2023 som Emilia Lif kontaktade mig och frågade om inte vi två skulle ta tag i det där bildandet av distrikt i Skåne. Jag hade föga kunskap om detta men sa i vanlig ordning ja utan att tänka efter så mycket, berättar Martina Bach från Gandur islandshästförening.

  Tillsammans tog Emilia Lif och Martina Bach kontakt med ordförandena i föreningarna i Skåne för att ta fram en arbetsgrupp och under hösten och vintern har de ttillsammans arbetat fram förslag till stadgar.
  – Här fick vi god hjälp av bland annat Elisabeth Andreasson, ordförande i Region Vestur, med mångårig erfarenhet av distriktsarbete, säger Martina Bach.

  På anrika Flyinge 17 mars bildades Skånes islandshästförbund som består av Islandshästföreningen Gandur, Eldir islandshästförening, Viggur islandshästförening, Fidla islandshästförening, Ofeigur islandhästförening och Áfram islandshästförening.
  – Syftet med distriktet är att samla de skånska islandshästföreningarna och vara en sammanbindande länk mellan SIF centralt och föreningarna lokalt med fokus på samordning av utbildning, tävlingsverksamhet och övriga aktiviteter. Arbetsgruppen har jobbat efter devisen ”skynda långsamt”, det vill säga vikten av att lägga en hållbar grund för samordning och samverkan så att ambitionerna kan ökas stegvis. Det är en heterogen mix av islandshästföreningar som samlas i det här distriktet vilket borgar för ett stort utbud av aktiviteter kopplat till islandshästen på sikt, säger Martina Bach.

  Till ordförande för distriktet valdes Tina Palm från Viggur islandshästförening. till vice ordförande valdes Emilia Lif från Ofeigur islandshästförening och sekreterare Martina Bach från Gandur islandshästförening.

  Kassör är Kerstin Persson från Eldir islandshästförening, ledamöter är Ninni Karr från Fidla islandshästförening och Clara Mikaelsdotter från Áfram islandshästförening.

  Dessutom valdes en rad suppleanter: Dorte Gram, Jennie Filipsson Eriksson, Catarina Mårtensson, Emilia Viggh och Johanna Jönsson.

  Ridsport digital

  99:- i månaden