Nyheter
4 november 2023 16:35
Ridsportplus

Pierre Sandsten Hoyos säljer sin VM-häst

RyttarbyteEn av världens bästa femgångshäst är såld och ska gå från seniorklass till YR-klass, förstärkningen går till vårt grannland Danmark.

Pierre Sandsten Hoyos säljer sin VM-häst
Pierre Sandsten Hoyos tillsamans med Búi frá Húsavík Foto: Ullrich Neddens

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Búi frá Húsavík (f-08, e Hróður frá Refsstöðum, u Dúsa frá Húsavík) som under de senaste åren tävlats av Pierre Sandsten Hoyos och ägs utav hans far Piet Hoyos. Pierre och Búi blev en ”snackis” över hela Europa när de tillsammans red på rekordpoängen 8,43 i femgång. Det hade hittills varit en omöjlig uppgift men för denna superduo blev det verklighet under 2023.

  Under årets VM blev det ett silver till ekipaget från Österrike i femgång och det toppar meritlistan om man bortser från rekordpoängen i grenen. Nu är det klart at denna fantastiska häst är såld till ungdomsryttaren Palma Sandlau Jacobsen i Danmark.

  Pierre berättar för Ridsport att planen från början inte var att sälja Búi och att målsättningen var ett till VM, det är svårt att hitta hästar i denna kalibern förklarar han. Men när familjen Sandlau kom och ville köpa honom kändes det faktiskt helt rätt. Det var ändå rätt i tiden och ett finare hem är svårt att leta efter, ett hem som deras förtjänar han verkligen. Nu när Búi lämnar stallet får Sigursson von Hoftúni (f-15, e Sigur frá Hólabaki, u Birta frá Síðu) ta över hans roll som nummer ett i stallet.

  208_pierre_sandsten2
  Sigursson von Hoftúni som fick en totalbedöming på 8,59 som fyrgångare på avels-VM 2023. Foto: Lars Jansson

  Palma har de senaste åren klättrat i de danska juniorklasserna med fyrgångshästen Sjóli von Teland (f -10, e Herbert frá Halakoti, u Ponta vom Wiesenhof). På det danska mästerskapet i år tog de sig till två a-finaler.

  Ridsport digital

  99:- i månaden