Nyheter
23 juni 2023 06:10
Ridsportplus

Bjuder in till debatt på SM

SM 2023Nu börjar det att dra ihop sig till årets SM. Nu har SIF släppt några av programpunkterna utöver tävlingarna och bland programpunkterna hittas en paneldebatt.

Bjuder in till debatt på SM
Foto: Sandra Nordin Johansson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  I år har Svenska Islandshästförbundet tagit ett omtag efter coronapandemin för att skapa mervärde för besökarna på SM. Flera föreläsningar kommer hållas under veckan, men också en paneldebatt.

  Det är foderföretaget Pavo som bjuder in till föreläsningen ”Hållbar träning av sporthästar” där SM-aktuella ryttaren Jamila Berg, islandshästlandslagets veterinär Izabella Granswed och foderrådgivaren Richard Jonson kommer att delta. Debatten kommer rörande hållbar träning och under pågående debatt kommer det att finnas möjlighet för publiken att ställa frågor.

  Utöver paneldebatten är en mängd programpunkter är utlovade. Jamila Berg, som deltar i paneldebatten, kommer också hålla en föreläsning kring hur det är att jobba med team och hur man skapar en god gemenskap. Elise Lindman, psykolog och islandshästryttare, kommer att föreläsa om prestation och nervositet. Svenska Hovslagarföreningen kommer under helgen hålla tre föreläsningar under vinjetten ”Inga hovar – ingen häst”. Heimir Gunnarsson, avelsledare på SIF Avel, kommer att hålla en föreläsning om islandshästen ur ett historiskt perspektiv fram till dagens sporthästar.

  Än så länge är det minst tio programpunkter spikade och SIF flaggar för att fler kommer att tillkomma.

  Ridsport digital

  99:- i månaden