Sport
9 juli 06:20
Ridsportplus

Dags för Falsterbo Icelandic Power

TävlingUnder tisdagen och onsdagen ges traditionsenligt utrymme åt islandshästarna under Falsterbo Horse Show. Här har vi samlat allt du behöver veta för att hänga med.

Dags för Falsterbo Icelandic Power
Emma Magnusson och Galdur frá Geitaskarði fick ta emot en blågul rosett i fjol och återvänder i år. Foto: Lina Kronholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  27 ryttare, både seniorer och young riders, står redo att äntra banan på Falsterbo och göra upp i töltklasser, fyrgång och femgång. I potten finns både rosetter, segertäcke samt prispengar för seniorer placerade 1-3 i elitklass. Ekipagen har kvalat under pågående säsong, där tillräckligt höga poäng öppnat dörren för att starta i Falsterbo.

  Grenarna finns i olika ålderskategorier och svårighetsgrad. I fyrgång rids kort tempo tölt, valfritt tempo trav samt ”beauty tölt” – i och med att banan inte är fullstor väljer ryttaren ett tempo från mellan till ökad tölt. Grenen rids i tre klasser – young rider, öppen klass samt elit. I startlistan i elitklassen finns ekipage som SM-silvermedaljören i V1, Beatrice von BodungenHörður frá Varmadal (f -10, e Leó frá Varmadal, u Eva frá Mosfellsbæ), likväl som NM-aktuella Cecilia Nancke och Roði frá Garði (f -04, e Jór frá Gýgjarhóli, u Elva frá Garði).

  Även tölten rids i tre klasser, young rider, öppen samt elit. Här visas kort tölt, steglängdsökning på långsidan och ”beauty tölt” och banan kommer äntras av ekipage som Kristján MagnússonVoanndi från Fors Gård (f -16, e Hnokki frá Fellskoti, u Vepja från Fors Gård) och Magnus Skulason med Valsa från Brösarpsgården (f -09, e Askur från Håkansgården, u Vordís frá Ási I).

  Femgången rids även den lite annorlunda, till följd av den mindre banan. Här visas tölt, trav och två sträckor pass på diagonalen. Nybakade SM-guldmedaljören Kristján Magnússon och Páfi frá Kjarri (f -12, e Tinni frá Kjarri, u Nunna frá Bræðratungu) är ett av ekipagen som tävlar i grenen.

  – Vi känner av ett oerhört intresse från ryttare runt om i landet att komma till Falsterbo för att tävla. För varje år ökar anmälningarna till de öppna klasserna, och i år har vi haft ett oerhört tryck. Det är glädjande att se det ökade intresset!
  Det är varje år en höjdpunkt för oss att få visa upp islandshästen som den verkliga sporthäst den är, passande för alla åldrar; från seniorer till barn och ungdomar, säger tävlingsledaren Rebecca Jonasson i ett pressmeddelande.

  Publikvänligt

  Årets domare är Pia AndreassonNina Bergholtz och Eyvindur Hrannar Gunnarsson. Domarna ackompanjeras av speakern som kommer gå igenom klassens moment för att ge allt från islandshästfantasten till den oinvigda möjlighet att hänga med. Dessutom får publiken möjlighet att själv prova på att döma genom så kallad spectator judging, som dessutom ger möjlighet för publiken att i realtid följa poäng och placeringar via en app.

  Tidsschema

  Tisdag 9 juli
  17.00 Officiell Invigning Falsterbo Icelandic Power 2024
  17.15 Grand Final Tölt T1 Special
  17.40 Final Fyrgång – Öppen klass-kvalklass
  18.10 Ungdom- Öppen klass T1
  18.25 Grand Final Femgång F1 Special
  19.00 Showpass på tid

  Onsdag 10 juli
  18.00 Öppning Falsterbo Icelandic Power
  18.15 Grand Final Fyrgång V1 Special
  18.45 Champagne Challenge Show
  19.00 Final Tölt – Öppen klass- kvalklass
  19.20 Ungdom- Öppen klass V1
  19.45 Showpass på tid

  Start- och resultatlistor

  Ridsport digital

  99:- i månaden