Nyheter
30 mars 17:57
Ridsportplus

Fina passlöp från ett vindpinat Island

MeistaradeildUnder Påskaftonens eftermiddag reds det två klasser i mästerligan på Island, Stilpass och 150 meter pass. Förhållanderna var lite besvärliga då vinden var kraftig och starten av tävlingen fick flyttas fram, men ändå fick vi se väldigt fina löp under dagen.

Fina passlöp från ett vindpinat Island
Konráð Valur Sveinsson och Kastor frá Garðshorni á Þelamörk foto:meistaradeild.is

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Eftermiddagen startade med stilpass och efter att del ett var klar ledde Árni Björn Pálsson med Álfamær frá Prestsbæ (f-15 e: Spuni frá Vesturkoti u: Þóra frá Prestsbæ) med pongen 8.17. Det första löpet var stabilt, snabbt och väl värt sina höga poäng. Relativt tätt efter med poängen 8.0 låg Jóhann Kristinn Ragnarsson med Þórvör frá Lækjarbotnum (F-11 e:Púki frá Lækjarbotnum u: Tinna frá Lækjarbotnum). Med poängen 7,92 och på en tredjeplats kom favorittippade Konráð Valur Sveinsson med Kastor frá Garðshorni á Þelamörk (f-14 e:Kiljan frá Steinnesi u: Vissa frá Lambanesi), sakerna satt inte på plats och poängen var inte på den nivån ekipaget brukar röra sig vid.

  Till andra löpet höjde sig Jóhann 8 hundradelar och ekipagets slutpoäng blev 8.04 och det var i ledning. Árni Björn gjorde ett misstag och hans slupoäng blev 8.0 totalt och gjorde att dem placerade sig på en tredje plats. Konráð Valur däremot skakade av sig första löpets misstag och smashade in en fullträff, hans och Kastors andra löp belönades med totalt 8.50, detta gjorde att deras slutpoäng blev 8.21 och en övertygande seger i grenen stilpass.

  Efter en stunds paus efter stilpassen började passlöpen i 150 meter. 11 startgrupper var uppställda till start och det skulle bli spännande att se vem som är snabbast just nu i disciplinen.

  Vinnaren från stilpassen, Konráð Valur var även här en storfavorit. Men Kastor krånglade i starterna och kom ut ur startboxarna bägge gångerna i korsgalopp, och då krävdes det alldeles för mycket korrigering från ryttaren och tiderna blev därefter. Vinnare av klassen blev Gústaf Ásgeir Hinriksson med Sjóður frá Þóreyjarnúpi (f-13 e:Blær frá Miðsitju u:Kolfinna frá Þóreyjarnúpi) med tiden 14.39. Detta är otroligt bra med tanke på att säsongen precis har satt igång. Tvåa blev Jóhann Kristinn Ragnarsson och Þórvör frá Lækjarbotnum med tiden 14,58, och trea på tiden 14,62 hamnade Hans Þór Hilmarsson med Vorsól frá Stóra-Vatnsskarði (f-08 e:Vídalín frá Hamrahóli u: Kría frá Stóra-Vatnsskarði)

  Ridsport digital

  99:- i månaden