Sport
6 oktober 2023 06:06
Ridsportplus

Fina placeringar för svenska ryttare på hedervärd lista

UtmärkelseDet internationella islandshästförbundet har en rankningslista för god och harmonisk ridning, där en svensk just nu ligger i topp och en annan inte är långt efter.

Fina placeringar för svenska ryttare på hedervärd lista

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Att verka för en god hästvälfärd genom harmonisk ridning är en viktigt fråga för FEIF. Ett sätt att uppmärksamma det är genom den rankinglista där man valt att uppmärksamma ryttare för deras ridning.

  Den ryttare som hittills i år fått flest nomineringar för sin mjuka och harmoniska ridning är Máni Hilmarsson som tävlar för Sverige. Máni Hilmarsson tog hem VM-guldet i T2 tidigare i år och tog sig också till en fjärdeplats i a-finalen i F1 på VM tillsammans med Gljátoppur frá Miðhrauni (f -15, e Álfarinn frá Syðri-Gegnishólum, u Salka frá Stuðlum).

  Svensken är nominerad inte mindre än fyra gånger och ligger alltså överst i rankinglistan före bland annat tyskan Susanne Birgisson som vann Feather Prize på VM tidigare i år. Tyskan har tre nomineringar, vilket totalt nio ryttare har. Bland annat har den svenska young ridern Tekla Petersson också fått tre nomineringar vilket gör henne till näst bästa svensk på listan. Tekla Petersson har en framgångsrik säsong bakom sig med bland annat två VM-silver och ett SM-guld.

  Du hittar hela listan här

  Ridsport digital

  99:- i månaden