Sport
31 maj 12:55
Ridsportplus

Framgångsrikt sto pensioneras från sporten

TysklandJohanna Beuk och Mía frá Flagbjarnarholti ligger på sjunde plats på årsrankningen i T1 – nu meddelar ryttaren att stoets tävlingsdagar ser ut att vara slut.

Framgångsrikt sto pensioneras från sporten
Johanna Beuk och Mía frá Flagbjarnarholti. Foto: Sandra Nordin Johansson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Det uttrycksfulla skäckstoet Mía frá Flagbjarnarholti (f-12, e Lukku-Láki frá Stóra-Vatnsskarði, u Mirra frá Þúfu í Landeyjum) har tillsammans med den tyska ryttaren Johanna Beuk rönt uppmärksamhet genom åren. Ekipaget ligger just nu på sjundeplats på årsrankningen i T1.

  Nu meddelar Johanna Beuk via sina sociala medier att stoets dagar på tävlingsbanorna ser ut att ha fått ett slut. Det efter att en skada upptäckts.
  – Jag har försökt hitta dessa ord under en tid nu, och alltid skjutit upp det eftersom det inte finns något enkelt sätt att säga, och känna detta – jag kände och visste att något var fel i Mías sista T1. Jag känner henne så väl, och det kändes inte alls som vi. Vi kontrollerade henne omedelbart och hittade problemet i en led. Hon är glad och frisk nog att vara ute med sina vänner, men det viktigaste för mig är att hon förblir glad och att det jag begär av henne är rättvist. Därför var beslutet att ta henne ur tävling det lättaste och svåraste på samma gång – jag älskar och respekterar henne för mycket för att äventyra hennes välbefinnande, skriver Johanna Beuk på sina sociala medier.

  Johanna Beuk skriver också att hon hoppas att stoet förhoppningsvis ska kunna gå in i aveln.

  Se Johanna Beuks inlägg här:

  Ridsport digital

  99:- i månaden