Sport
8 juni 08:40
Ridsportplus

Jenny Göransson: ”Det var glädje hela finalen”

ÖSM 2024De vann a-finalen i B-flokk under fredagen. Fengur från Backome kom till Jenny Göransson i mars, och resultaten har inte låtit vänta på sig.

Jenny Göransson: ”Det var glädje hela finalen”
Jenny Göransson och Fengur på väg till prisutdelningen.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Under fredagen vann Jenny Göransson och Fengur från Backome (f -11, e Álfur frá Selfossi, u Fjóla frá Kirkjubæ) a-finalen i B-flokk på årets sista Nivå 1-tävling.
  – Det var ju väldigt hög. Det var superfina hästar och duktiga ryttare. Så det var ju bara att hänga med och njuta. Det var glädje hela finalen, sa Jenny kort efter finalen där hon och Fengur dundrade in poängen 8,79.

  Jenny Göransson Fengur Från Backome _mal0968
  Prisutdelning på Stenholmen.

  Kort tid tillsammans

  Fengur kom till Jenny i mars. Hingsten reds och tränades tidigare av Vignir Jonasson som hastigt avled i vintras efter en olycka. Ägarna, Boivies islandshästar, placerade sedan Fengur hos Jenny.

  Jenny och Fengur gjorde sedan sin första start under våren och i början på maj vann ekipaget a-finalen i B-flokk på Nivå 1 på Sundabakki i Laholm.
  – Han är så vältränad och välutbildad. Han har koll på speakern när vi rider, han lyssnar och när speakern säger: ”Nu tackar vi för det momentet”, då saktar han av till skritt.

  Jenny lägger till att skritt dock kanske inte är hingsten favoritgångart alltid.
  – I alla andra gångarter är han verkligen med, lyssnar och gör allt. Han är helt magiskt – ett riktigt lyckopiller.

  Jenny berättar att Fengur är en kille som gillar att ha koll.
  – Han är en pigg och vaken häst. Hemma gillar han att ha koll på de andra hästar, han kan såklart slappna av och ligga och sova helt platt i hagen. Men byter vi hagar på några av de andra hästarna märker han det. Men han är jättegullig och har otroligt mycket energi. Jag älskar verkligen att rida den här hästen, både hemma, på tävling och ute.

  Vad tror du om dina chanser till NM?
  – Nu har vi vunnit två Nivå 1 så det är klart att man hoppas. Han är ju väldigt stabil och det vore jätteroligt om vi fick chansen.

  Ridsport digital

  99:- i månaden