Sport
7 mars 06:11
Ridsportplus

Karin Gunnarsson pensionerar sin mästerskapshäst

IntervjuKarin Gunnarsson är en etablerad tränare och tävlingsryttare som utgår från den egna gården i Kyrkhult i Blekinge. Ridsport Island har tagit tempen på Karin inför den kommande tävlingssäsongen.

Karin Gunnarsson pensionerar sin mästerskapshäst
Foto: Sandra Nordin Johansson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Tävlingssäsongen 2024 står för dörren och Ridsport Island har valt att prata med några tävlingsprofiler inför den kommande säsongen. När vi pratade med Karin Gunnarsson så berättade hon snabbt att hennes stjärnhäst Flosi från Rooslunda (f-03, e Meitill frá Kjarnholtum, u Vænting från Rooslunda) dragit på sig en gaffelbandsskada när han halkade i hagen.

  Nm 2022 Karin Gunnarsson Flosi Från Rooslunda 14
  Karin Gunnarsson och Flosi. Foto: Sandra Nordin Johansson

  – Jag började longera Flosi för att starta upp träningen inför säsongen, men något var fel. Han hade halkat i hagen några dagar tidigare och nu syntes hältan när jag började jobba med honom. Veterinären fastslog en gaffelbandsskada och Flosi kommer nog bli pensionär nu. Det känns oerhört sorgligt då han enligt veterinären annars är fräsch som en 3-åring i kroppen. Jag hade planerat att 2024 skulle bli vår sista säsong så det känns orättvist att det skulle sluta såhär. Men han har gett mig så mycket som jag är så tacksam för så han förtjänar att få leva sina sista år i unghästflocken hemma på gården

  Flosi och Karin tog NM-silver i a-flokk 2022 på NM på Åland med poängen 8,693.

  Men det finns flera talangfulla hästar hos Karin. Det handlar om Þórshamar från Stabbarps Gruvgård (f-15, e Álfur frá Selfossi, u Freyja von Sögel) och även Rökkvi från Sundabakka (f-18, e Bragi frá Kópavogi, u Rein frá Hrafnkelsstöðum 1) som köptes från Rebecka Jónasson och Vignir Jónasson förra året.

  Þórshamar Från Stabbarps Gruvgård75
  Þórshamar Från Stabbarps Gruvgård visades av Karin Gunnarsson. Hingsten bedömdes till totalt 7,94 under våren 2023.

  Karin hoppas på att två av deras egna hästar kommer vara redo för avelsvisning i år, sedan så kommer det nog några hästar utifrån som ska visas om de är redo berättar Karin.

  – Det jag ser mest fram emot under detta året är att se utvecklingen på allihopa, att se hur arbetet man lagt ner under vintern har gett resultat. Förhoppningsvis kan man då få lite betalt för det man har gjort genom både bra känsla på banorna och förhoppningsvis även goda poäng.

  Ridsport digital

  99:- i månaden