Sport
17 maj 18:45
Ridsportplus

Nytt upplägg för årets SM

MästerskapDet blir ett lite annat upplägg på årets SM. Det berättar Lena Andersson Järmark, projektledare i SM-gruppen, för Ridsport.

Nytt upplägg för årets SM
Årets SM kommer att börja tidigare. Foto: Sandra Nordin Johansson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Årets upplaga av Svenska Mästerskapen för islandshästar har fått en mindre förändring i schemat. Evenemanget, som ursprungligen skulle börja på onsdagen 26 juni, har nu tidigarelagts och startar redan under tisdagen den 25 juni.

  Beslutet togs för att undvika ett alltför pressat schema under tävlingsdagarna, det berättar Lena Andersson Järmark, projektledare för SM.
  Arrangören hoppas att justeringen kommer att att ge både ryttare och hästar bättre möjligheter att prestera på topp under mästerskapet.
  – Med en extra dag kan grenarna spridas ut mer jämnt, det minskar trycket på träningstider och skapar förhoppningsvis mindre stress för både häst och ryttare. Vi hoppas också att det ska ge publiken en bättre upplevelse med mer tid att njuta av både tävlingen och aktiviteterna runtomkring som föreläsningar och marknadsgata.

  Beslutet att tidigarelägga starten av SM för islandshästar till tisdag istället för onsdag innebär även fördelar för SIF Avels arrangemang Svenska Avelsmästerskapen som nu kan hålla sina visningar tidigare under både fredag och lördag kväll.

  Årets SM går därmed mellan 25 – 30 juni på Himmelstalund i Norrköping.

  Ridsport digital

  99:- i månaden