Nyheter
2 april 2022 19:57

Säg hej till systrarna Leikermoser Wallin – våra nya bloggare

Maia och Matilda Leikermoser Wallin bor på en nyrenoverad gård utanför Falkenberg. Systrarna har flera mästerskapsmedaljer och Matilda Leikermoser Wallin blev utsedd till "Årets sportryttare Young rider" 2021.

Säg hej till systrarna Leikermoser Wallin  – våra nya bloggare
Maia och Matilda Leikermoser Wallin.

18-åriga Matilda Leikermoser Wallin och 20-åriga Maia Leikermoser Wallin är välmeriterade tävlingsryttare och under SM 2021 tog systrarna sammanlagt åtta medaljer på SM. Sedan 2016 bor de på en nyrenoverad gård utanför Falkenberg där de byggt både ovalbana och ridhus. Ridhuset stod färdigt så sent som i februari i år.
– Vi ska bara få upp en port och en sarg så är det färdigt sen. Sen känns det nästan som gården är färdig även om det alltid finns saker att göra på en hästgård, säger Maia Leikermoser Wallin.

Hon har nyligen pluggat klart gymnasiet efter ett sabbatsår och jobbar nu hemma på gården med hästarna och hon jobbar dessutom en dag i veckan på UPH hos Linda Tovek. Under det kommande året satsar hon på tävling med en häst, till skillnad från 2021 då det var tre hästar som stod på tävlingsagendan.
– Totalt hade vi tillsammans sex hästar som vi satsade med. I år satsar jag bara med en, det känns skönt att kunna fokusera och prioritera. Det tar mycket tid och kraft att satsa med tre hästar, säger Maia.

Matilda Leikermoser Wallin tar studenten i sommar och hoppas få arbeta med hästar framöver, i Sverige eller utomlands. I år satsar hon mot mästerskap med två hästar. Den ena är Hekla frá Steinnesi  (f-10 e Roði frá Garði u Katla frá Steinnesi) som dessutom är Matildas första egna häst.

Vad kommer man få att läsa om i er blogg?
– Det kommer bli mycket träning och tävling eftersom det är det vi fokuserar på. Vi försöker tänka ”vad hade vi velat läsa?” och sen skriva om det. Det kommer också bli mycket bakom kulisserna just på tävling med alltifrån hur vi tänker när vi packar till reflektioner efteråt, lite som en dagbok.

Duons första blogginlägg publiceras imorgon, söndag.

Ridsport digital

99:- i månaden