Sport
22 januari 08:25
Ridsportplus

Svensk i Meistaradeild

InomhussäsongÄven 2024 har Sverige en extra anledning att kolla på den stora inomhuscupen Meistaradeild på Island. Pierre Sandsten Hoyos deltar nämligen även i år.

Svensk i Meistaradeild
Foto: Lars Jansson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Den isländska inomhuscupen Meistaradeild drar igång 25 januari med fyrgång och totalt är det sju lag som gör upp i fyrgång, tölt, femgång, gaedingalist och såklart – passgrenar.

  För tredje året i rad är svenska Pierre Sandsten Hoyos med i tävlingen och han rider i laget Hestvit tillsammans med Gústaf Ásgeir Hinriksson, Jóhanna Margrét Snorradóttir, Fredrica Fagerlund och Glódís Rún Sigurðardóttir.

  När Ridsport har kontakt med Pierre Sandsten Hoyos om vilka klasser som är aktuella meddelar han att det ännu inte är klart. Det är heller inte helt klart vilken häst det blir, men en potentiell kandidat är Hugur fra Efri-Þvera (f-15, e Frami frá Efri-Þvera , u Meyja frá Efri-Þvera) som är köpt i höstas.
  – Men vi får se hur träningen går, skriver Pierre Sandsten Hoyos och berättar vad som fick honom att köpa hästen.
  – Jag tyckte han såg lovande ut med mycket rörelsepotential och tempo i alla gångarter med bra skritt. Snäll och trevlig med bra arbetsvilja.

  Pierre Sandsten Hoyos rider numera för Österrike och i somras tog han VM-silver i F1 tillsammans med Búi frá Húsavík (f-08, e Hróður frá Refsstöðum, u Dúsa frá Húsavík). I höstas kom beskedet att Búi är såld till Danmark och kommer att ridas av ungdomsryttaren Palma Sandlau Jacobsen.

  För den som vill ha möjlighet att följa Meistaradeild så streamas tävlingen av den isländska streamingtjänsten Alendis

  Ridsport digital

  99:- i månaden