Nyheter
6 mars 18:29
Ridsportplus

Valsa från Brösarpsgården såld

Nytt hemDen svenska passgudinnan Valsa från Brösarpsgården är såld till en handplockad köpare. Det berättar Magnús och Petronella Skúlason.

Valsa från Brösarpsgården såld
Foto: Sabina Svenningsson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Passgudinnan Valsa från Brösarpsgården (f -09, e Askur från Håkansgården, u Vordís frá Ási) är såld. Det berättar Magnús och Petronella Skúlason. Stoet är såld till ungdomsryttaren Josephine Williams med familj, som verkar tillsammans med James Faulkner på Paceland.
  – Der var inte ett helt lätt beslut. Men det var också därför vi handplockade köparen, berättar Magnus och Petronella Skúlason.
  – Det känns väldigt spännande med någon som vill satsa på henne för avel, som har tid och möjlighet att förvalta henne.

  Stoet har en rejäl meritlista med VM-guld i stilpass och femgångskombination, och en rad SM-guld. 2017 gjorde stoet sin livs prestation när hon satte ny världsrekord i både stilpass och femgångskombination och dessutom bärgade hem två VM-guld till Sverige.
  – Hon har dessutom varit svensk mästare i fyra olika grenar, berättar Magnús Skúlason.
  – Hon är unik.

  Stoet är också dräktig med James Faulkner Eldjárn frá Skipaskaga (f-14, e Jarl frá Árbæjarhjáleigu II, u Glíma frá Kaldbak) och det var i samband med betäckningen frågan också dök upp.
  – Magnús retades lite med mig när vi betäckte med Eldjárn. Men jag tänkte att ”han kommer aldrig sälja den där hästen”. Sen ringde han mig när jag stod på Elgiganten och berättade att han tagit beslutet och att han ville att hon skulle komma till ett bra hem i Sverige och då erbjöd han oss möjligheten att köpa henne, berättar James Faulkner.

  Han konstaterar att det var ett enkelt beslut att tacka ja.
  – Vi har varit lite på jakt efter det här blodet. Vi har några superston i avel men just den här linjen är inget vi har hade i vår avel just nu. Sen hade det varit synd att tappa en så bra häst ut ur Sverige, det är en helt unik häst med alla hennes meriter.

  För Valsa väntar mammalivet på heltid när hon går in i aveln på Paceland.
  – Förhoppningsvis kommer hon att generera många bra hästar framöver.

  Ridsport digital

  99:- i månaden