Nyheter
25 april 06:10
Ridsportplus

”Vi vill vara en modern förening”

FöreningslivSvenska islandshästförbundet fortsätter att växa. Under vintern blev ytterligare en förening godkänd: Orka islandshästsällskap.

”Vi vill vara en modern förening”
Föreningen är en av de nyaste i SIF. Foto: Istock

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Intresset för islandshästen fortsätter att öka, och det gör även antalet föreningar. I vintras blev Orka islandshästsällskap ny medlemförening i Svenska islandshästförbundet.

  Föreningen håller till i Boråstrakten, men hoppas kunna bli ett alternativ även för intresserade runt om i Sverige.
  – Vi vill vara en modern förening och öppna upp för alla, man ska kunna vara med även om man inte bor i Borås, säger Johan Andersson som också berättar att föreningen redan har medlemmar halvvägs upp till Norrland.
  – I dag behöver inte samlingsplatser vara fixerade, man kan göra mycket digitalt.

  Därför står digitala medlemsmöten på agendan, dessutom kan det komma att bli en hel del digitala föreläsningar. Drivkraften är att jobba brett och mer flexibelt för att föreningen inte ska bli låst till en ort. I dagsläget har föreningen ett 20-tal medlemmar.

  Received_373915412039781
  Foto: Fredrik Nilsson/Quadfoto

  På sikt hoppas ändå föreningen på att få ta del av ridanläggning, men ser då bara en styrka att det finns fler föreningar i närområdet.
  – Det pratas om att bygga om Borås ridhus. Finns det fler föreningar blir vi starkare tillsammans, ju fler aktiva föreningar det finns desto enklare är det att driva frågor om till exempel en anläggning att vara på.

  Föreningen har haft sitt första riktiga årsmöte i år.
  – Nu ska vi sparka igång den här verksamhetsplanen. Det blir lite knixigt, vi börjar från skratch och har noll pengar i påsen. Men det går att göra mycket saker utan att ha massor med pengar.

  I planeringen ligger just nu lite digitala föreläsningar och en del långritter i Boråstrakten.
  – Vi hoppas på att lyckas att vara den moderna föreningen där alla kan känna sig delaktiga, oavsett om de sitter i en klubbstuga och på länk.

  Ridsport digital

  99:- i månaden