Sport
24 maj 11:25
Ridsportplus

Eva-karin Bengtsson om sina nyförvärv

Margaretehof SpecialHon la sig i topp i GK-tölten med Aron frá Eyri under torsdagen. Eva-Karin Bengtsson berättar om Aron och om sina två nya hästar.

Eva-karin Bengtsson om sina nyförvärv
Eva-Karin Bengtsson med prisrosetten från GK-tölten. Foto: Linnea Lindahl

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Eva-Karin Bengtsson toppade GK-tölten under torsdagen med 8,40 tillsammans med Aron frá Eyri (f -11, e Stikill frá Skrúð, u Von frá Eyri).
  – Jag har haft honom i fyra år nu men tävlade inte första året. Han kom från Island och fick en stor hage och råkade skada sig, berättar Eva-Karin.

  Hästen hade råkat få ett slag mot den ytliga böjsenan.
  – Det var inget allvarligt med det gick ju inte att rida på det viset som jag hade tänkt.

  Två nytillskott

  Under Margaretehof Special passade hon även på att starta sin nya stjärna i Ýmir frá Hveragerði (f-16, e Barði frá Laugarbökkum, u Lif frá Hveragerði), Ekipaget startade V1 och startar T1 under fredagen.

  – Han blir 8 år i år och är en försiktig pojke. Det är lite läskigt överallt och ser han något ”äckligt” så blir han väldigt hög. Han är väldigt reslig så då känns det lite som man sitter på en giraff, skrattar Eva-Karin som berättar att hon var över till Island och köpte Ýmir.
  – Jag valde mellan två hästar, en superflott T2-häst och så Ýmir. Jag är ju väldigt mycket T2 men när jag provade T2-hästen i ridhuset så kunde den inte så mycket. Ýmir var lite mer utbildad fast han var yngre så det var egentligen det jag fastnade för. Han har också jättebra lynne, förutom att han är lite försiktig ibland.

  Ekipaget har gjort några starter tillsammans under våren men de håller fortfarande på att lära känna varandra, men målet är att starta gædingakeppni-SM senare i år.

  Förutom Aron och Ýmir finns det ytterligare en häst hemma i stallet: Míó från Tenglagården (f-20, e Kjarval från Knutshyttan, u Embla från Lönneberga). Mió blev näst högst bedömda 3-årshingsten på unghästbedömningarna i Sverige 2023.
  – Han är stor, hela 151 cm i mankhöjd. Han är inriden men vilar just nu. Det kommer ta lite tid eftersom han är så stor. Numera är han också valack.

  Eva-Karin berättar att hon egentligen åkte upp till Tenglagården för att titta på en annan häst.
  – Han var bara så häftig så han fick följa med direkt hem.

  Ridsport digital

  99:- i månaden