Sport
10 maj 19:27
Ridsportplus

Fick låna häst – vann A-flokken

LaholmDe kom lite som en uppstickare och vann a-finalen i A-flokken på Sundabakkis Nivå 1. Frami frá Skeiðvöllum, som ägs och tävlas av Antonia Hardwick, bjöd Kelly Eriksson på show.

Fick låna häst – vann A-flokken
Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Under fredagen reds det a-finaler i gædingakeppnigrenarna på Nivå 1 på Sundabakki i Laholm. Frami frá Skeiðvöllum (f -13, e Stáli frá Kjarri, u Fanney frá Holtsmúla 1) med Kelly Eriksson i sadeln skrällde ordentligt i A-flokken när det lite oväntade ekipaget kom in och vann a-finalen på 8,68.

  Islandshästentusiaster vet att Frami frá Skeiðvöllum ägs och rids av Antonia Hardwick. Antonia och Frami tog bland annat SM-brons i GK-tölt 2023.

  Men när Kelly Erikssons egna häst Hrynjandi frá Horni I (f -12, e Hrímnir frá Ósi, u Flauta frá Horni I) inte riktigt kändes fräsch inför den kommande tävlingsveckan fick hon chansen att låna Frami av Antonia.
  – Jag har suttit på honom tre gånger innan tävlingen, säger Kelly som är väldigt glad över fredagens seger i A-flokk.

  Antonia Hardwickk Frami Fra Skeidvöllum 12
  Frami med Antonia Hardwick tidigare i år. Foto: Sandra Nordin Johansson

  – Det känns helt chockerande men jag vet att det är en jäkligt bra häst. Vi vet ju att han har pass eftersom han är avelsbedömd med pass, men han är tränad som fyrgångshäst och bara tävlad i B-flokk, T1 och V1. Men vi tänkte att vi kör en chansning och testar A-flokk eftersom det var det jag var anmäld till. Det blev tredje gången vi la pass idag, berättar Kelly som verkligen öser beröm över Frami.
  – Han är så lyxig tölthäst, du kan tölta hur fort som helst och hur stabilt som helst. Det är känns väldigt lyxigt att rida på honom. Det är ju Antonias häst och det är hon som tränat honom.

  Hrynjandi fick alltså vara hemma och vila.
  – Förhoppningsvis var det bara en vrickning i hagen, såklart jag hade velat ha med honom. Men det var ingen dålig reservhäst jag fick med mig.

  Startade ytterligare en a-final

  Utöver starten med Frami startade Kelly även Huginn frá Halakoti (f-16, e Herkúles frá Ragnheiðarstöðum, u Víf frá Halakoti). Ekipaget tog sig till a-final i B-flokk. Hon konstaterade att det kändes men att valacken ännu inte riktigt nått tävlingsformen än för säsongen.
  – Han har fortfarande lite vinterpäls kvar men han var duktig. Vi gick med oss ett SM-kval i fyrgång, V1, vilket kändes som en bonus. Han är inte riktigt klar att gå T1 och V1 på högre poäng men vi tänkte att vi passar på när vi ändå är här. Tyvärr blev han lite trött inför a-finalen i b-flokk då eftersom det bara var några timmar efter V1-uttagningen. Men vi fortsätter att bygga styrka, berättar Kelly som åkt från Södermanland ner till Laholm för att starta.
  – Det tog sex timmar med husbil och hästsläp. Men det är en fin anläggning och det kändes värt att åka hit, säger hon.

  Ridsport digital

  99:- i månaden