Nyheter
2 april 11:14
Ridsportplus

Firmakeppni och mångsidighet på Islandshästens Dag

HästfestGandur islandshästförening fortsätter hålla traditionen vid liv. För 22:a året i rad arrangerade de Islandshästens dag, ett evenemang som samlar alla från de allra yngsta till världsmästare.

Firmakeppni och mångsidighet på Islandshästens Dag
Evenemanget var välbesökt. Foto: JF Equestrian

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Gandur islandshästförening fortsätter sin mångåriga tradition. För 22:a året i rad valde de att lyfta fram islandshästens mångsidighet när de arrangerade evenemanget Islandshästens dag i Helsingsborgs ridhus.

  Under dagen fanns det klasser för alla, från maskeradklasser med ledare för de yngsta till showpass med världsmästare. Klasserna bedömdes som Firmakeppni, det vill säga en form av isländsk traditionell utslagstävling. Dessutom fortsatte traditionen med showpass genom ridhuset – en vanlig företeelse på Island.

  Det reds en rad med klasser, Magnús Skúlason och Tryggur frá Efri-Rauðalæk (f-16 ,e Ómur frá Kvistum, u Röst frá Efri-Rauðalæk) blev bäst i showpassen denna gång och i oldies but goldies-klassen var det Lena Helgason med Atlas från Tuddabo (f-17, e Álfur frá Selfossi, u Iða från Stenholmen) som toppade klassen.

  Dagen bjöd även på showinslag med gæðingalist där Karin Gunnarsson och Tekla Petersson visade moment ur den nya grenen som växer sig allt starkare.

  Ridsport digital

  99:- i månaden